Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odrekla se svega da postane mama

Sve za majčinstvo: Rodila i nekoliko tjedana kasnije umrla od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elizabeth Joice ostala je trudna unatoč protivljenju liječnika. Više od ičega htjela je postati majka, a samo nekoliko tjedana nakon rođenja preminula je.

Njujorčanka, 36-godišnja Elizabeth Joice ispred borbe protiv raka stavila je rođenje svog djeteta, a umrla je samo nekoliko tjedana nakon što je na svijet donijela zdravu djevojčicu. U čast njezinoj hrabrosti, njezin suprug odlučilo je s cijelim svijetom podijeliti priču o ženi koja se odrekla svega kako bi postala mama, makar samo na trenutak, piše Daily Mail.



Majka inače jako samostalne Liz umrla je, a otac joj je nestao. U vezi s Maxom bila je od 2008. godine, a dvije godine kasnije liječnici su na njenim plućima našli čudne izrasline.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za majkom Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa Kelsey Hatcher MEDICINSKI FENOMEN Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 milijuna slučajeva

Stavila je boksačke rukavice i počela probijati zidove stana na Upper East Sideu. Maxu je rekla da se, ako nalazi pokažu nešto ozbiljno, neće boriti.

'Sve ću unovčiti i otići tulumariti', rekla je. Max je za to vrijeme otrčao u kuhinju, a Liz je smatrala kako je u najgore moguće vrijeme odlučio misliti na hranu. Vratio se 45 sekundi kasnije s prstenom napravljenim od aluminijske folije i kleknuo pred Liz uz poruku da nema mogućnost ne boriti se. Vjenčali su se mjesec dana kasnije.

Dijagnosticiran joj sarkom

Liječnici su Liz dijagnosticirali sarkom. Podnijela je četiri runde kemoterapije, operaciju i dodatne kemoterapije kako bi bili sigurni da je tumor iskorijenjen.

Tri godine kasnije nije imala rak, ali je imala snažnu želju da postane majka iako su liječnici bili protiv toga.

Nakon selidbe, par je u lipnju 2013. bio spreman za dijete. Liz je uskoro ostala trudna iako su liječnici mislili da to neće biti moguće.

No, samo mjesec dana kasnije dobili su najstrašniju vijest - tumor se vratio. Većinu su liječnici odstranili operacijom, ali kako se zbog trudnoće Liz nije mogla podvrgnuti detaljnijim pretragama onkolog nije mogao znati je li i gdje tumor metastazirao.

Rodila carskim rezom

Termin je bio 4. ožujka, ali nije bilo vremena za čekanje. U siječnju je Liz carskim rezom rodila kćer Lily Anne Joice.

A onda joj se zdravlje pogoršalo - rak se proširio na desno plućno krilo, srce i abdomen. 'Pozdravili smo se', rekao je Max i dodao da je situacija bila kao u filmu. Sjedili su i plakali, pokušavali pričati priče i razgovarati o sjajnim stvarima.

Liz je doma došla pet dana nakon Lilynog rođenja, ali nakon samo jedne noći morala se vratiti u bolnicu zbog lošeg stanja.

Idućih šest tjedana trajala je njezina borba. Imala je tako velik razlog za borit se i to je radila odlučnije nego itko prije nje.

Dan po dan radila je sve kako bi provela još malo vremena sa suprugom i kćeri. Umrla je 9. ožujka. Max tvrdi da je Lizina čarolila prešla na Lily koja mu daje snagu da nastavi sa životom.

Pokrenuta je i iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

" target="_blank">dobrotvorna akcija kojom se prikuplja novac za pomoć brižnom ocu. U ovom trenutku prikupljeno je gotovo 18 tisuća dolara od željenih 50 tisuća.

 

Redatelj Christopher Henze snimio je dokumentarac o Lizinom životu nazvan '40 weeks'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene