Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan odlazak

ORBANOVA NAJAVA IZAZVALA KONTRAEFEKT Sve više migranata iz Srbije prelazi u Mađarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao mjeru za sprječavanje ilegalnih ulazaka emigranata u zemlju Mađarska je najavila podizanje ograde visine četiri metra na granici sa Srbijom, kao i pooštravanje zakona o migrantima.

Azilanti sve brže napuštaju Srbiju nakon što je mađarska vlada najavila podizanje ograde na granici sa Srbijom, izjavio je u Subotici srbijanski ministar socijalne skrbi Aleksandar Vulin, prenijeli su u nedjelju vojvođanski mediji.

Pročitajte i ovo Snimka migranata na granici Srbije i Sjeverne Makedonije granica Srbije i Sj. Makedonije Objavljene uznemirujuće snimke: Policija na granici skinula ljude u gaće i tjerala ih da se smrzavaju Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode

"Mi smo prosječno imali oko 600 ljudi koji traže stalni smještaj, sada imamo negdje oko 200-250 onih koji ostaju u nekom od naših smještaja", rekao je Vulin.

Vulin je tu tendenciju ocijenio kao strah azilanata da nakon izgradnje ograde na srpsko-mađarskoj granici neće moći otići iz Srbije.

Srbijanski ministar došao u Hrvatsku pa Alojzija Stepinca nazvao 'vikarom ustaške vojske'

On je ponovio da Srbija ne može nikoga spriječiti da podigne zid, ali da Srbija zidove neće dizati prema svojim susjedima, te da nije kriva za trenutačno stanje, već "trpi posljedice tuđih politika i tuđih grešaka".

On je rekao da mjerodavna tijela rade na sprječavanju ilegalnih prelazaka granice, a da oni koji zatraže azil, sukladno s međunarodnim konvencijama, imaju pravo na slobodno kretanje.

Podsjetio je da će 1. srpnja biti održana zajednička sjednica srbijanske i mađarske vlade i napomenuo da u vrijeme kada je sjednica dogovarana "nitko nije razmišljao o zidu" između dvije zemlje.

"To je potpuno nova činjenica. Sigurno da ćemo i o tome razgovarati jer je to nešto što neposredno utječe na naš život", dodao je.

Kao mjeru za sprječavanje ilegalnih ulazaka emigranata u zemlju Mađarska je najavila podizanje ograde visine četiri metra na granici sa Srbijom, kao i pooštravanje zakona o migrantima.

Ove godine u tu zemlju je ušlo više od 50.000 imigranata koji su zatražili azil. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene