Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Supruga ubojice djevojčica zahvaljuje Amišima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udovica pomahnitalog ubojice koji je amiškoj školi ubio pet učenica i još pet teško ranio, zahvalila je amiškoj zajednici što su, unatoč zlu koje im je nanio njezin suprug, izrazili oprost, velikodušnost i milosrđe.


U pismu koje je objavio glasnogovornik obitelji, a koje je upućeno prijateljima Amišima i cijeloj lokalnoj zajednici, Marie Roberts piše kako su ona i njezino troje djece osvojeni, oduševljeni i zahvalni na podršci koju su primili nakon tragičnih događanja 2. listopada.
 
- Vaša ljubav za našu obitelj pomogla nam je da naše rane počnu zacjeljivati, što smo očajnički trebali, piše u pismu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Osnovna škola Vladislav Ribnikar Osnovna škola Vladislav Ribnikar Pronađen nož kod učenika u školi u kojoj je dječak ubojica napravio masakr: "Djeca su dovoljno traumatizirana"

- Te darove koje smo od vas primili dirnuli su naša srca na način koji ne mogu riječima opisati. Vaše suosjećanje za nas prešlo je granice naše obitelji i ove naše zajednice, ono bi moglo promijeniti svijet i za to vam najiskrenije i najponiznije zahvaljujemo, stoji dalje.
 
Nakon stravičnog masakra učenica u školi, amiška je zajednica izjavila da oprašta počinitelju, Charlesu Carlu Robertsu IV, koji je počino samoubojstvo nakon krvavog mahnitanja.
 
Prije nego je presudio samom sebi, taj 32-godišnji vozač kamiona rekao je da je ljut na Boga jer je dozvolio da njegova kćer umre 1997. godine. 

U memoarima je priznao i seksualno zlostavljanje koje je navodno počinio nad dvama rođacima prije 20 godina, no istraga još nije potvrdila vjerodostojnost tog priznanja.
 
- Molim Vas vjerujte da su i naša srca slomljena tim događajem, ne znam kako izraziti tugu, sućut i žaljenje svima vama, koje sam uvijek voljela i koje ću nastaviti voljeti, piše dalje udovica.
 
Škola u kojoj je počinjen stravičan zločin srušena je. Lokalne vlasti smatraju da će tako zajednica lakše nastaviti normalan život nakon tragičnih događanja.

Skupljena je  i novčana pomoć za pomoć obiteljima ubijenih djevojčica, kao i za obitelj ubojice.
 
Marie Roberts u pismu je naglasila da njoj, kao ni cijeloj zajednici ne ostaje drugo nego vjera u Boga, veća nego ikada, koja će im, piše, svima biti prijeko potrebna u vremenu koje slijedi, vremenu bez najmilijih. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene