Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prvostupanjska presuda

SUD BIH ODLUČIO Bosniću 7 godina zatvora, pred sudnicom oklopna vozila i duge cijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Husein Bilal Bosnić je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela poticanje na terorističku aktivnost, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organizacije terorističke grupe.

Sud BiH izrekao je prvostupanjsku presudu Huseinu Bilalu Bosniću optuženom za poticanje na terorizam i novačenje pripadnika terorističke organizacije Islamske države.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

Bosnić je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela poticanje na terorističku aktivnost, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organizacije terorističke grupe.

Suđenje Bilalu Bosniću: 'Davao je preporuke ISIS-u jesmo li iskreni borci ili špijuni'

Odvjetnik Bosnića, Adil Lozo uputit će žalbu na prvostupanjsku presudu. Rekao je da je Bosniću suđeno zbog vjere, te da će ovaj predmet na koncu završiti i u Strazbourgu, bude li potrebe za to, javljaju bosanski mediji.

Tijekom izricanja presude ispred i u zgradi Suda BiH bili su propadnici specijalne Federalne policije koji su sa sobom nosili i duge cijevi, kao i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, javlja Dnevni Avaz.

Presuda je prvotno trebala biti izrečena u srijedu, ali ju je sud odgodio za četvrtak ne nevodeći razloge odgode.

Podsjećamo, Husein Bosnić (40) uhićen je u rujnu 2014. godine zajedno s još dvadesetak sljedbenika zbog sumnje da je povezan a terorizmom. Suđenje po optužnici koja ga tereti za organiziranje potpore IS-u počelo je u veljači ove godine.

Tužiteljstvo BiH je u dokazivanju njegove krivnje ponudilo iskaze petnaest svjedoka i dva eksperta a jedan od klučnih argumenata je činjenica da je Bosnić iz arapskih zemalja dobio više od 90 tisuća eura za koje se pretpostavja da su iskorišteni za financiranje odlazaka državljana BiH na ratišta u Siriji i Iraku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene