Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promatrali ga u zatvoru

Stručnjaci kažu da Breivik ‘nije psihotičan’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci koji prate stanje norveškoga ubojice Andersa Behringa Breivika kažu kako on nije psihotičan, što je u suprotnosti s ocjenom psihijatara koje mu je dodijelio sud, objavio je BBC.

Ekipa stručnjaka došla je do toga zaključka pošto je promatrala Breivika u zatvoru, objavio je državni odvjetnik koji je svoj izvještaj predao sudu. Breivik priznaje napade od 22. srpnja u kojima je ubio 77 ljudi.

Pročitajte i ovo Sobovi Ruska trava je zelenija Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti" Borbeni zrakoplov F-16 Nakon Nizozemske i Danske Novo pojačanje za Ukrajinu: Norveška treća zemlja koja će donirati zrakoplove F-16 Kijevu

>> Breivik žali za gubitkom svog 'velikog nordijskog nosa'

U prvome psihijatrijskome izvještaju kaže se da je on poremećen. Dvojica psihijatra koje je odredio sud zaključila su to na temelju 13 razgovora s njime. U njihovu se izvještaju kaže da je 32-godišnji Breivik živi u ‘vlastitu svijetu iluzija u kojem su sve njegove misli i djela vođeni njegovim iluzijama’.

Tim sastavljen od četvoro psihijatara koji su u zatvoru promatrali Breivika, ne slaže se s tom ocjenom.

Po njihovu izvještaju koji je predao državni odvjetnik Svein Holden, Breivik nije psihotičan, a nema ni shizofreniju te ne treba lijekove.

Štoviše, oni ne smatraju niti da prijeti opasnost od njegova samoubojstva.

Suđenje Breiviku treba početi 16. travnja, bez obzira na to prevlada li ocjena da je zdrav ili da nije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene