Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno 35 tijela

Tragedija u Rusiji: Liječnici se bore za život dvoje preživjelih, objavljen popis poginulih u nesreći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov se srušio ubrzo nakon polijetanja. Preživjele su dvije osobe, a 43 su poginule.

Oko 16 sati po lokalnom vremenu srušio se zrakoplov Yak-42 i zapalio nedugo nakon polijetanja u ruskom Jaroslavlju, oko 250 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

U zrakoplovu je bilo ukupno 45 osoba, 37 putnika i 8 članova posade. Među poginulima su igrači, menadžeri i osoblje hokejaške momčadi, te četvorica igrača iz mlade momčadi Lokomotiva.

43 osobe su poginule, a dvije su u kritičnom stanju prevezene u bolnicu, javilo je rusko ministarstvo zdravstva. Jedan od njih je, javljaju agencije, 26-godišnji ruski hokejaš Aleksander Galimov. Drugi preživjeli je član posade zrakoplova. Oni su prevezeni na odjel intenzivnog liječenje u bolnici u Jaroslavlju.

Viktor Berezin, šef odjela za opekline, njihovo je stanje opisao kao kritično. 

'Galimovo tijelo je 80 posto prekriveno opeklinama, a član posade osim opeklina ima i nekoliko prijeloma i razderotine po cijelom tijelu', kazao je Berezin za Interfax.

Do sada je pronađeno 35 tijela, potvrdilo je ministrstvo za izvanredna stanja, a javlja Interfax.

'Dijelovi tijela pronađeni su u rijeci Volgi, gdje je pao dio trupa aviona', rekao je policijski izvor.

Među poginulima je bilo 26 Rusa i 11 stranaca, objavilo je rusko ministarstvo za krizna stanja. Poginuli su češki reprezentativci Jan Marek, Karel Rachunek i Josef Vašiček, legenda slovačkog hokeja Pavol Demitra, švedski vratar Stefan Liv, ukrajinski vratar Aleksander Vjuhin, njemački reprezentativac Robert Dietrich, Bjelorus Ruslan Salei, Latvijac Karlis Skrastinš, te 52-godišnji kanadski trener Brad McCrimmon.

'Više nemamo momčad', kazao je glasnogovonik Vladimir N. Malkov u telefonskoj izjavi. 'Svi naši igrači i osoblje su izgorjeli u padu zrakoplova'.

Putovali su na utakmicu u bjelorusku prijestolnicu Minsk gdje su sutra trebali igrati protiv Dinama u 1. kolu nove sezone druge najjače lige svijeta - ruskom KHL-u.

Lokomotiv je jedna od najboljih hokejaških momčadi u jakoj KHL ligi.

Nakon što su primili vijest o nesreći utakmica u gradu Ufa između Salavat Julajeva i Atlanta je prekinuta. Igrači oba tima i gledatelji minutom šutnje su odali počast poginulima, a potom su napustili dvoranu. Na snimkama ruske državne televizije vidi se kako su mnogi bili u nevjerici, a mnogi su i plakali. 

Prema prvim izvještajima zrakoplov nije imao dovoljan uzgon pa se sudario s tornjem odašiljača. Mjesto pada zrakoplova nalazi se 500-injak metara od same piste, uz obalu rijeke Volge.

'Sudario se s antenom, pao na tlo i raspao se na nekoliko dijelova. Potom se zapalio', kazao je Sergej Izvolski, glasnogovornik Državnog zrakoplovnog povjerenstva.

Agencija Interfax je javila kako bi uporabna dozvola palog zrakoplova Yak-42 istekla za tri tjedna, no i kako pregledom zrakoplova prije dolaska u Jaroslavlj nije otkriveno ništa neobično.

Za sada nije data zabrana letova tim modelom zrakoplova iako je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već ranije najavljivao kako će se od 2012. godine iz upotrebe početi uklanjati zastarjeli zrakoplovi. Yak-42  koji se danas srušio je jedan od njih, a u upotrebi je od 1980. godine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene