Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao susret Indijanaca i Kolumba

Stephen Hawking upozorava: Ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce i pozivati ih na Zemlju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni fizičar u posljednjem obraćanju upozorio je kako ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce.

Fizičar Stephen Hawking je više nego ikad uvjeren da ljudi nisu jedini inteligentan oblik života u svemiru. Ipak, u svojem posljednjem obraćanju javnosti upozorio je kako ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce i pozivati ih na Zemlju.

Pročitajte i ovo Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ Ilustracija Može biti opasno Sve mlađa djeca koriste kozmetiku protiv starenja: Dermatolozi upozoravaju roditelje

Stephen Hawking je objavio najnoviji 25-minutni film preko CuriosityStreama i upozorio da ne bi trebali alarmirati izvanzemaljce o našem prisustvu u Sunčevu sustavu.

Svjetski poznati fizičar progovorio je o potencijalno nastanjivom egzoplanetu Gliese 832c i o inteligentnom životu. Naime, njegova Breaktrough inicijativa koja koristi vrlo osjetljive radio teleskope kako bi 'pokupila' potencijalne signale s planeta, u dometu ima i Gliese 832c.

'Ako se inteligentan život razvio na Gliese 832c trebali bismo biti u mogućnosti to čuti. Jednog dana ćemo možda primiti signal s jednog takvog planeta, no moramo biti oprezni u odgovoru. Susret s naprednom civilizacijom bi mogao biti poput susreta Indijanaca s Kolumbom. A to nije završilo baš dobro'.

Otkriće inteligentnog života bilo bi, kaže, najveće znanstveno otkriće u povijesti.

'To bi nas prisililo na promjene. Morali bi se odreći ideje da smo jedinstveni i morali bi se ponašati puno suosjećajnije i poniznije', kazao je fizičar.

Ovo nije prvi put da je Hawking iznio ovakve tvrdnje u vezi izvanzemaljaca. U srpnju prošle godine govorio je o tome kako bi inteligentan život mogao uništiti čovječanstvo.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene