Na snimkama koje kruže društvenim mrežama stanovnici Wuhana, grada u kojem je izbila epidemija smrtonosnog koronavirusa, izlaze na balkone svojih nebodera i međusobno se glasno bodre.


Nad sablasno praznim ulicama grada u karanteni čuju se zaglušujući povici mnoštva ljudi. Na snimci koja kruži društvenim mrežama stanovnici Wuhana, kineskog grada u kojem je izbila epidemija smrtonosnog koronavirusa, izlaze na balkone svojih nebodera i međusobno se glasno bodre.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 U posljednja 24 sata 1471 novi slučaj, preminulo 40 osoba. Ministarstvo objavilo važne upute za maturante Dino Goleš i Žaklina Troskot Pogledajte gdje će se održati prvi COVID-domjenak: "Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma"

"Ostanite snažni", Wuhane, izdrži", viču jedni drugima kako bi si podigli moral te pjevaju kinesku himnu i domoljubne pjesme.

Lokalne vlasti preporučile su stanovnicima da ne izlaze na balkone kako se ne bi povećala opasnost od zaraze, piše South China Morning Post.

Stanovnici Wuhana danima su zatvoreni u svojim stanovima otkako je taj grad od 11 milijuna stanovnika zbog epidemije koronavirusa stavljen u karantenu.

Zdravstvene vlasti Hubeija navele su u izjavi da je provincija do kraja utorka zabilježila ukupno 125 smrtnih slučajeva i 3554 pojedinačnih pojava bolesti. Epidemija je izbila u glavnom gradu provincije, Wuhanu, a većina smrtnih slučajeva i potvrđenih slučajeva potječe iz toga grada.

Stručnjaci procjenjuju da je broj aktualnih slučajeva trenutačno viši od 40.000 te da će epidemija trajati nekoliko mjeseci. (Hina/A.T.)