Na snimkama koje kruže društvenim mrežama stanovnici Wuhana, grada u kojem je izbila epidemija smrtonosnog koronavirusa, izlaze na balkone svojih nebodera i međusobno se glasno bodre.


Nad sablasno praznim ulicama grada u karanteni čuju se zaglušujući povici mnoštva ljudi. Na snimci koja kruži društvenim mrežama stanovnici Wuhana, kineskog grada u kojem je izbila epidemija smrtonosnog koronavirusa, izlaze na balkone svojih nebodera i međusobno se glasno bodre.

Vezani članci Testiranje na koronavirus - 2 Nastavlja li se i danas trend dobrih brojki? Stižu izvješća lokalnih stožera, nekoliko županija javilo da nemaju novih slučajeva Bolsonaro na čelu povorke bez maske Brazilski predsjednik kažnjen jer nije nosio masku ni poštivao mjere na skupu motociklista

"Ostanite snažni", Wuhane, izdrži", viču jedni drugima kako bi si podigli moral te pjevaju kinesku himnu i domoljubne pjesme.

Lokalne vlasti preporučile su stanovnicima da ne izlaze na balkone kako se ne bi povećala opasnost od zaraze, piše South China Morning Post.

Stanovnici Wuhana danima su zatvoreni u svojim stanovima otkako je taj grad od 11 milijuna stanovnika zbog epidemije koronavirusa stavljen u karantenu.

Zdravstvene vlasti Hubeija navele su u izjavi da je provincija do kraja utorka zabilježila ukupno 125 smrtnih slučajeva i 3554 pojedinačnih pojava bolesti. Epidemija je izbila u glavnom gradu provincije, Wuhanu, a većina smrtnih slučajeva i potvrđenih slučajeva potječe iz toga grada.

Stručnjaci procjenjuju da je broj aktualnih slučajeva trenutačno viši od 40.000 te da će epidemija trajati nekoliko mjeseci. (Hina/A.T.)