Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su osobe poginule, a još 31 je ozlijeđena u stampedu koji je nastao nakon što su otvorena vrata Carrefour supermarketa u kineskom gradu Chongqingu, čime je počela rasprodaja jestivog ulja.


Mnogi kupci posrnuli su i pali na tlo kada je raspomamljena gomila navalila na kupovinu jeftine robe, gazeći pritom sve pred sobom. 

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Slika nije dostupna Indija: Više od 100 mrtvih na hodočašću

Okupljanje pred supermarketom, koji se otvara u 8:30, počelo je još oko 4:00 ujutro, a glavni artikl na 'meti' gomile bilo je jestivo ulje, koje se nudilo po iznimno niskoj cijeni.

Sedmero ozlijeđenih nalazi se u teškom zdravstvenom stanju, a vlasti su naložile hitnu istragu. 

Službenih očitovanja o događaju, prema kojem ispada da je proći jeftinije važnije od života, od strane gradskih vlasti i francuskog utemeljitelja lanca supermarketa Carrefour još uvijek nema. 

Radi se o drugom takvom incidentu u posljednjih nekoliko tjedana. 50 kupaca, naime, ozlijeđeno je u stampedu koji je zadesio jednu šangajsku trgovinu prošlog mjeseca. 

Čini se da je u oba slučaja uzrok stampeda izuzetno niska cijena jestivog ulja.