Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panična gužva

Indija: Više od 100 mrtvih na hodočašću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od sto osoba smrtno je stradalo u petak u gužvi izazvanoj prometnom nesrećom po završetku hinduističkog hodočašća na jugozapadu Indije, prema najnovijim podacima vlasti od subote.

Do tragedije je došlo u zabačenoj planinskoj zoni turističke države Kerala u trenutku kad su se vjernici počeli vraćati pješice po mraku, nakon što su sudjelovali u hodočašću prema mjestu koje svake godine privlači tri do četiri milijuna vjernika.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Slika nije dostupna Zbog slobodnog ulaza Četvero mrtvih u stampedu u disku

Tajnik unutarnjih poslova Kerale Jaya Kumar izjavio da su 102 osobe smrtno stradale, a nekoliko desetaka ih je ozlijeđeno, među kojima neke teško. Prethodni podaci govorili su u petak navečer o 64 mrtvih i 90 ozlijeđenih.

Mjesto hodočašća smješteno je u svetištu Sabarimala, u okrugu Idukki, približno 200 km od glavnog grada te države Trivandruma. Prema podacima policije, vozač punog džipa izgubio je nadzor nad vozilom koje se zabilo u gomilu hodočasnika na uskoj cesti u gusto pošumljenoj zoni približno 10 km od svetišta.

'Nesreća je izazvala paniku i naguravanje', izjavio je policijski časnik Rajendra Nair. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene