Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije iračke militantne skupine preuzele su odgovornost za rušenje američkog borbenog zrakoplova F-16 kao odgovor na američka ubijanja desetaka Iračana.


Kako prenosi al Jazeera, skupine Mudžahedinska vojska i Mudžahedinsko vijeće Shura zajedničkom su izjavom preuzeli odgovornost za napad na američki zrakoplov.

Vezani članci Rat u Armeniji Građani Armenije traže zaustavljanje agresije: "Moja kćer (9) je poginula kada su zapucali ili bacili bombu, ozlijeđeni su mi sin i supruga" Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda premijera (Foto: Dnevnik.hr) Stigle četiri ponude za kupnju aviona, dvije za nove, dvije za rabljene. Frka Petešić: "Zadovoljni smo"

Pentagon nije komentirao ovu informaciju. Američka je vojska nešto ranije objavila da je borbeni lovac F-16 u misiji kod Bagdada srušen u ponedjeljak u pokrajini Anbar, ali je dodala da je nepoznata sudbina pilota kao i uzrok pada zrakoplova.

Lokalni novinar koji je snimio ostatke zrakoplova je kazao da je pilot poginuo.

Istovremeno se doznaje da je je postrojenje za preradu nafte kod sjevernog grada Kirkuka napadnuto granatama. Požar koji je nakon toga izbio spriječio je prebacivanje sirove nafte u rafineriju Beiji u jugozapadnom dijelu zemlje. Vatra je izbila u ponedjeljak navečer ali je nakon nekoliko sati ugašena, objavila je američka vojska.