Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon uhićenja pomoćnika ministra

Srpski ministar: Obuzdajte Prištinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar za Kosovo i Metohiju u srbijanskoj vladi Goran Bogdanović u utorak je od međunarodne zajednice zatražio da 'obuzda Prištinu' nakon što je njegov pomoćnik Branislav Ristić uhićen u kosovskom selu Drsnik kod mjesta Kline, te pušten nakon petosatnog saslušanja.

Bogdanović je kazao kako međunarodna zajednica mora poslati vrlo jasnu poruku vlastima u Prištini te se odrediti prema tom slučaju jer Beograd 'prosto više nije u situaciji trpjeti ovakvo maltretiranje i šikaniranje'. 'Ovo što se danas desilo i što se dešava unazad nekoliko dana, šalje vrlo jasnu poruku Srbima na prostoru Kosova i Metohije da za njih dolje nema mjesta, da se moraju povinovati zakonima vlade Kosova', ocijenio je Bogdanović. Srbijanski ministar dodao je kako je to i jasna poruka države Srbije da će se ona i dalje boriti da Srbi na Kosovu imaju osnovna ljudska prava i da se vraćaju na svoja vjekovna ognjišta, te da će i dalje voditi računa o Srbima koji imaju namjeru vratiti se na Kosovo i onima koji su se već vratili.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Prištini pozvali na akciju Užas u susjedstvu: Petorica silovala djevojčicu usred bijela dana, tisuće ljudi prosvjeduju na ulicama Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije

Ristića je s još četvoricom njegovih suradnika Srba ranije u utorak privela je kosovska policije i pustila ih nakon saslušanja. Glasnogovornik kosovske policije u gradu Peći Zeqir Kelmendi u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji objasnio je da su Ristić i ostali privedeni jer su ilegalno prešli granicu, nisu blagovremeno prijavili održavanje sastanka te nisu dozvolili policiji ulaz prostorije u kojima se skup održavao. Ristića je, kako se ističe, nakon puštanja kosovska policija ispratila do graničnog prelaza Merdare na sjeveru Kosova, dok su se ostala četvorica privedenih vratila u selo Drsnik. Inače, sredinom siječnja kosovska policija prekinula je posjet ministra Bogdanovića mjestu Štrbac na Kosovu, objasnivši mu da se ne može kretati na tom području bez dozvole kosovske vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene