Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srednjoškolci prosvjeduju u Srbiji i Podgorici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoliko srbijanskih gradova prosvjedovali su učenici srednjih škola, dok u Beogradu tijekom prijepodneva nije bilo okupljanja, a na ulicama je veliki broj policajaca.

U Valjevu, Jagodini, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Čačku srednjoškolci izražavaju nezadovoljstvo zbog jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova. Najviše je prosvjednika u Nišu koji skandiraju 'Kosovo je Srbija', 'Ubij, zakolji...','Kosovo je srce Srbije'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Ischinger: Nema opcija za kompromisno rješenje za Kosovo

Nakon žestokog sukoba prosvjednika i policije u ponedjeljak navečer niška policija nije željela objaviti broj privedenih i
ozlijeđenih prosvjednika među kojima je bilo dosta nogometnih
navijača.

U Čačku su se ravnatelji šest srednjih škola usprotivili prekidu nastave radi prosvjeda, a u tom su mjestu razbijena stakla na ulaznim vratima zgrade u kojoj je sjedište lokalnog ogranka Liberalno demokratske partije, stranke koja priznaje realnost glede Kosova. Nepoznati počinitelji skinuli su i ploču s nazivom stranke. 

>> Tajvan i Senegal priznali neovisnost Kosova

>> Namršten i ljutit Tadić napao Hrvatsku pred UN-om: 'Vi niste pravna država'

>> Neredi u Nišu

U Valjevu su tijekom noći razbijeni prozori na predstavništvu slovenskog 'Gorenja', a u Boru je meta napada bila slastičarnica u vlasništvu jednog Albanca.

Srednjoškolci prosvjedovali i u Podgorici

Više od 100 učenika srednjih škola u Podgorici prosvjedovalo je ispred veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, a potom i u središtu grada zbog proglašenja neovisnosti Kosova.

Prosvjedi su protekli mirno, srednjoškolci su nosili srpske nacionalne simbole, a njihove parole bile su 'Kosovo je srce Srbije' i 'Srbija, Srbija'.

Kako najavljuju podgorički mediji, prosvjedna okupljanja očekuju se i sljedeća tri dana.

Crnogorsko Ministarstvo prosvjete upozorilo je da se izlazak učenika iz škola koristi za političke ili druge manipulacije te podsjetilo na glavnu zadaću učenika da redovito pohađaju nastavu.

Crnogorske prosrpske oporbene stranke najavile su za petak, 22. veljače, prosvjedni skup u Podgorici protiv proglašenja neovisnosti Kosova.

Održavanje tog skupa inicirala je Srpska narodna stranka, a ideju su podržale ostale oporbene stranke koje su bile protiv osamostaljenja Crne Gore, odnosno za zajedničku državu sa Srbijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene