Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaoštravanje situacije

Srbija optužuje Kosovo za huškanje na rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović je pozvao međunarodnu zajednicu da reagira na izjavu predsjednika kosovskog parlamenta Jakupa Krasniqija o spremnosti Albanaca iz južnosrbijanskih mjesta Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu.

Krasniqi je za prištinske medije kazao da 'ukoliko dio Srba nije spreman živjeti u sjevernom djelu (Kosova) i ukoliko oni smatraju da se mogu odvojiti od Kosova, onda su i Albanci iz Preševske doline spremni pripojiti se Kosovu'.

Pročitajte i ovo Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije Slika nije dostupna na društvenim mrežama U BiH podignuta optužnica protiv novinara koji je pozivao na linč migranata: "Te horde treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova"

Ivanović je izrazio zabrinutost jer nitko od međunarodne zajednice na Kosovu nije reagirao na tu Krasniqijevu izjavu koju smatra 'ratnohuškačkom'. Osim toga, Ivanović je ustvrdio kako 'Srbija neće mijenjati svoje za svoje'.

Naglasio je da ni srbijanska strana ne zagovara ni podjelu ni zamjene teritorija. 'Ovakvi i slični potezi u prošlosti su izazivali komplikacija i sukobe', ustvrdio je srbijanski državni tajnik, pozivajući predstavnike EU i druge međunarodne čimbenike na Kosovu da osude Krasniqijevu izjavu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene