Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović je pozvao međunarodnu zajednicu da reagira na izjavu predsjednika kosovskog parlamenta Jakupa Krasniqija o spremnosti Albanaca iz južnosrbijanskih mjesta Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu.


Krasniqi je za prištinske medije kazao da 'ukoliko dio Srba nije spreman živjeti u sjevernom djelu (Kosova) i ukoliko oni smatraju da se mogu odvojiti od Kosova, onda su i Albanci iz Preševske doline spremni pripojiti se Kosovu'.

Ivanović je izrazio zabrinutost jer nitko od međunarodne zajednice na Kosovu nije reagirao na tu Krasniqijevu izjavu koju smatra 'ratnohuškačkom'. Osim toga, Ivanović je ustvrdio kako 'Srbija neće mijenjati svoje za svoje'.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Beograd traži reakciju na carinske mjere Prištine: Srbija spremna na pregovore ''kad se druga strana urazumi'' Aleksandar Vučić i Ivica Dačić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srbija slavi: Kosovu po treći put odbijeno članstvo u Interpolu

Naglasio je da ni srbijanska strana ne zagovara ni podjelu ni zamjene teritorija. 'Ovakvi i slični potezi u prošlosti su izazivali komplikacija i sukobe', ustvrdio je srbijanski državni tajnik, pozivajući predstavnike EU i druge međunarodne čimbenike na Kosovu da osude Krasniqijevu izjavu. (Hina)