Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SPC svijetu: 'Ne dajte da nam uzmu Kosovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska pravoslavna crkva pozvala je u subotu "odgovorne ljude koji vode međunarodnu zajednicu" da spriječe posebnog izaslanika Ujedinjenih naroda Marttija Ahtisaarija "u njegovoj opasnoj zamisli" da Srbiji "oduzme najdragocjeniji dio njezinog teritorija".

U priopćenju za javnost SPC-a navodi se da se mirna budućnost ne gradi na pravu jačega i diktatu sile, već na uvažavanju načela da svi imaju isto dostojanstvo i ravnopravne mogućnosti.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

SPC navodi da je na Kosovu, koje je "tijekom više od tisuću godina bilo nastanjeno Srbima", prema važećem međunarodnom pravu neotuđivi dio teritorija Srbije, o čemu svjedoče međunarodno-pravni dokumenti, kao i da je u Pećkoj patrijaršiji "do dana današnjega prvo i glavno sjedište SPC-a".

- To znaju svi, osim što jedino ne zna, ili prije da ne želi znati,
političar po imenu Martti Ahtisaari. Bez i jedne jedine riječi
obrazloženja, makar i lažnog, on predlaže da se, suprotno svim normama međunarodnog ponašanja, Srbiji otmu Kosovo i Metohija. On, u stvari, predlaže da se nad Srbijom, međunarodno priznatom suverenom državom, izvrši pravno nasilje. On ne priznaje silu prava, nego pravo sile, navodi se u priopćenju Svetog arhijerijskog sinoda SPC-a, uz opasku da
je "prokleto sve što je oteto".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene