Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak završila utrku

Španjolska maratonka zaražena Escherichiom coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska maratonka Elena Espeso (38) završila je u bolnici u Hamburgu zbog zaraze bakterijom Escherichia coli.

Učiteljica iz Valladolida prvi je put odlučila trčati maraton izvan svoje zemlje, a debi joj definitivno neće ostati u lijepom sjećanju. Upravo se tijekom maratona održanog 22. svibnja Espeso počela osjećati loše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prirodni razvoj Đikić: Nova vrsta E. coli nastala je evolucijskom selekcijom Slika nije dostupna Obolijevanja će potrajati mjesecima? 'Ovu bakteriju dosad nismo vidjeli'

'Otprilike na 23. kilometru sam se počela osjećati čudno, ali nastavila sam trčati jer sam htjela doći do cilja. No, od 37. kilometra diareju više nisam mogla kontrolirati, a kad sam na kraju vidjela i krv, shvatila sam da to nije normalno. Na cilju sam samo htjela što prije pobjeći od ljudi', prepričala je za Marcu neugodno iskustvo Espeso koja je unatoč lošem stanju uspjela završiti utrku na četvrtom mjestu s vremenom 2:36:46.

Atletičarka je ubrzo nakon završetka maratona prevezena u bolnicu gdje su joj liječnici objasnili da je zaražena bakterijom koja već danima izaziva kaos, uglavnom na sjeveru Njemačke. Bakteriju navodno nose krastavci, ali Espeso tvrdi da ih tih dana nije konzumirala. 'Ne znam što je uzrok, ali činjenica je da sam se zarazila. Sada mi je bolje ali oporavak ide vrlo, vrlo sporo', kazala je.

Dosad je zbog infekcije zbog zaraženih krastavaca umrlo 16 ljudi, a oboljelo ih je više od 1200. (Totalsport)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene