Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Iznad tisuću slučaja u danu

Rekordan rast novozaraženih u Španjolskoj, Britaniji, Francuskoj i Irskoj – Uvode se nove mjere karantene

Španjolska, Francuska, Britanija i Irska u četvrtak su zabilježile rekordan broj novozaraženih koronavirusom u posljednjih nekoliko tjedana, dok je London najavio karantenu u trajanju od 14 dana za putnike iz Luksemburga.

Velika Britanija je zbog rasta broja slučajeva Covida-19 najavila karantenu u trajanju od 14 dana za sve putnike koji se vraćaju iz Luksemburga, a najavila je isto i za neke druge zemlje. Rezultat je to većeg broja novozaraženih koronavirusom, a istu mjeru je ranije u četvrtak uvela škotska regionalna vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena pravila Zagrljaji i suze na Heathrowu: Susreti obitelji nakon dvije godine malo koga ostavili su ravnodušnim, no strah i dalje postoji Slika nije dostupna ZBOG NOVOG SOJA Zabrinjavajuće vijesti iz Francuske: ''Nova karantena će vjerojatno postati nužna"

Velika Britanija u četvrtak je objavila rekordan broj novozaraženih u posljednja četiri tjedna. Brojka od 846 novih pozitivnih slučajeva najviša je od 28 lipnja. Rekordan broj zabilježile su uz Britaniju i Francuska, Španjolska i Irska.

Španjolska je nakon ukidanja karantene zabilježila najveći porast zaraze te je već drugi dan zaredom zabilježeno više od tisuću novih infekcija koronavirusom od čega u četvrtak 1229. Vodeći vladin stručnjak za Covid-19 Fernando Simon opovrgnuo je da se Španjolska nalazi u drugom valu zaraze koronavirusom.

"Drugi val bi bio kad bismo imali nekontroliran, raširen prijenos virusa unutar zajednice", rekao je Simon. Premda je priznao da se virus širi slobodno u dijelovima sjeveroistočnih regija Katalonije i Aragona, dodao je kako je u većem dijelu zemlje epidemija pod kontrolom te da je virus sada daleko manje smrtonosan nego na vrhuncu epidemije u travnju.

Rekorde ruše i druge zemlje

Dnevni rast bilježi i Francuska koja je u srijedu registrirala 1377 novih slučajeva, prvi put prešavši prag od tisuću novozaraženih u jednome danu od polovine svibnja kada je ublažila karantenu.

Zdravstvene vlasti su priopćile i da je 381 oboljeli na intenzivnoj skrbi, prvi put više od prosjeka u proteklih šesnaest tjedana. Od Covida-19 umrlo je šesnaest ljudi, više od prosječnih deset dnevno, čime je ukupni broj žrtava porastao na 30,254.

Istovremeno, Irska je objavila da je zabilježen najveći broj novozaraženih u jednome danu u posljednja dva mjeseca. Registrirano je 85 novooboljelih, u usporedbi s prosječnih dvadesetak proteklih dana.

"Današnji skok možda je povezan s pojedinačnim žarištima, ali bi mogao ukazivati i na nešto puno veće", rekao je Ronan Glynn, medicinski savjetnik vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene