Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Somalijski islamisti pozvali na džihad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski islamisti pozvali su muslimanske borce diljem svijeta da se pridruže njihovom 'svetom ratu' protiv Etiopije nakon nekoliko dana teških borbi između islamista i provladinih snaga.

Dvije strane od utorka preko granice razmjenjuju topničku vatru i projektile, pri čemu su dosad poginuli na deseci civila, a stotine su ranjene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije šala Turci iz udžbenika izbacuju Darwinovu teoriju evolucije, uvode lekcije o džihadu Slika nije dostupna Raste broj gladnih u svijetu, najugroženiji stanovnici Etiopije i Somalije

'Naša je zemlja otvorena muslimanima iz cijelog svijeta. Neka se dođu boriti u Somaliju i pridružiti se džihadu te, uz Božju volju, napasti Adis Abebu', rekao je visokorangirani član islamista Jusuf Mohamed Siad 'Inda'ade', poznat po ratobornoj retorici.

'Svijetu smo rekli da zaustavi ovaj problem. Rekli smo im da nešto učine prije nego što se sve pretvori u požar koji će zahvatiti cijelu regiju', rekao je Siad novinarima u islamističkom uporištu Mogadišu.

Dosad najintenzivniji sukob između dviju strana povećao je strahove od velikog regionalnog rata u koji bi se uključile dvije zemlje suparnice na Rogu Afrike, Etiopija i Eritreja, a diplomati su izrazili zabrinutost da bi somalijski sukob mogao izazvati samoubilačke bombaške napade u istočnoj Africi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene