Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov sa 74 putnika i članova posade morao je prisilno sletjeti zbog eksplozije.


Nepoznati muškarac aktivirao je u zrakoplovu, pretpostavlja se, manju eksplozivnu napravu zbog koje je raznijela dio trupa aviona koji je potom morao prisilno sletjeti jer je pilot pomislio da je riječ o bombi.

Putnici su samo vidjeli muškarca u plamenu koji je potom 'nestao' kroz pukotinu nastalu na zrakoplovu. Svjedoci su kazali kako su vidjeli tijelo da pada na zemlju.

Vezani članci Krešmir Kuk, seizmolog Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca" Slika nije dostupna Najsmrtonosniji bombaški napad: Najmanje 231 osoba poginula u eksploziji kamiona-bombeMohamed Hassan iz policije kazao je da su pronašli tijelo starijeg, nepoznatog muškarca.
Dva putnika u avionu su ozlijeđena, a lokalni mediji javili su da je avion bio u plamenu kada je sletio. Zrakoplov Daallo Airlinesa letio je za Džibuti, no morao se samo nekoliko minuta nakon polijetanja vratiti u zračnu luku u Mogadishu.

'Bili smo na 3300 metara. Putnici su počeli vrištati, a ja sam se odmah odlučio vratiti na aerodrom. Srećom, kontrolna ploča nije bila oštećena iako smo izgubili pritisak u kabini i sve je na kraju dobro završilo', kazao je 64-godišnji srbijanski pilot Vladimir Vodopivec.

'Ne znam je li bila bomba ili je došlo do kratkog spoja, no čuli smo eksploziju u avionu', kazao je jedan od putnika.

Nadležni još uvijek istražuju je li riječ o kvaru ili samoubilačkom napadu, piše Telegraph.