Obavijesti Video Pretražite Navigacija
saslušanje u slučaju kapitol

Bivša Trumpova pomoćnica opisala posljednje dane u Bijeloj kući: "Imao je ispade bijesa, bacao je namještaj po Ovalnom uredu"

Na saslušanju kongresa u slučaju upada u američki Kapitol, svjedočila je Trumpova pomoćnica Cassidy Hutchinson. Potvrdila je njegove namjere da se pridruži prosvjednicima, ali je progovorila i o njegovom temperamentu.

Snažan udarac Donaldu Trumpu na kongresnom saslušanju oko upada u Kapitol u siječnju 2021. godine.

Bivša pomoćnica šefa osoblja Bijele kuće Cassidy Hutchinson ispričala je kako je bivši predsjednik u više navrata imao ispade bijesa te je bacao posuđe i namještaj po Ovalnom uredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJAVIO NASTAVAK BLOKADE Dodik: ''Prvi put u povijesti Srbi čekaju vrijeme... Molim se Bogu da ponovo u Americi dođe Donald Trump''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RJEŠENJE ZA MASOVNE PUCNJAVE Kreativne ideje bivšeg predsjednika: "Jedini način da se zaustavi loš momak je..."

Rekla je i da su njezin šef Mark Medouz i bivši predsjednik znali da 6. siječnja postoji opasnost od nasilja, ali nisu učinili ništa kako bi to spriječili. Kaže da je sam Trump pokušavao doći do Kapitola, ali ga je spriječilo osiguranje.

"Predsjednik je posegnuo prema prednjem dijelu vozila kako bi uhvatio upravljač" rekla je Hutchinson na saslušanju. "Vozač, gospodin Engel ga je uhvatio za ruku i rekao 'Gospodine morate skinuti ruku s upravljača. Vraćamo se u zapadno krilo Bijele kuće. Ne idemo u Kapitol'. Gospodin Trump je zatim slobodnom rukom krenuo prema Bobbyju Engelu", svjedočila je bivša pomoćnica šefa osoblja Bijele kuće.

Ovo svjedočenje ide u prilog optužbama da je Trumpovo osoblje bilo upoznato sa svime što se događalo na Kapitolu, kao i da se Trump namjeravao pridružiti svojim pristašama samo nekoliko minuta prije nego što je nasilje počelo eskalirati.

Godinu dana nakon napada, američko Ministarstvo pravosuđa osudilo je više od 700 osoba, sudionika napada. Većina ih je dobila prekršajne kazne.

Donald Trump je na jednoj nedavnoj konferenciji ponovno najavio da se planira opet kandidirati za predsjednika te da će, ukoliko pobijedi, "razmotriti pomilovanje svih osuđenih u ovom slučaju".

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene