Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snažan potres pogodio Havaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres koji je u nedjelju pogodio Havaje bio je snage 6,6 stupnjeva, a izazvao je nestanak struje i strah među stanovnicima i turistima, no ozlijeđenih i veće materijalne štete nije bilo.

Američki geološki institut potres te jačine smatra snažnim. Ta je ustanova prvotno objavila da je riječ o potresu snage 6,3 stupnja.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

Potres je pogodio zapadnu obalu Havajskog otočja, osjetio se 240 kilometara od otoka Oahu, no nije bilo potrebe za oglašavanje uzbune na tsunami.

Guverner Linda Lingle je objavivši stanje elementarne katastrofe rekla kako je potres doveo do oštećenja zgrada i cesta diljem ove savezne američke države.

Havajski vulkanski opservatorij objavio je da se radi o najsnažnijem potresu koji je pogodio Havaje od 1989. godine i vjerojatno najsnažniji nakon onoga još jačega iz 1975. godine koji je imao magnitudu od 7,2 stupnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene