Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija zanijekala

Smolensk: Ruski policajci opljačkali žrtve zrakoplovne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica ruskih policajaca uhićena su zbog zloporabe kreditnih kartica visokog poljskog dužnosnika koji je poginuo u nesreći zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog 10. travnja u Rusiji, rekao je glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras.

Kako piše poljski dnevnik Rzeczpospolita, 6.000 zlota (1.500 eura) nestalo je s bankovnog računa Andrzeja Przewoznika, ravnatelja Poljskog odbora za skrb o nacionalnim spomen-područjima. Przewoznik je bio u poljskom izaslanstvu koje je putovalo u Katin, pokraj Smolenska, mjestu gdje je po naredbi Josifa Staljina 1940. pobijeno više tisuća poljskih časnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrali kartice Ruski vojnici na sudu zbog krađe žrtve nesreće Slika nije dostupna Uvredljivo izvkešće o nesreći Kaczynskog razljutili Rusi: Moj brat nije bio samoubojica!

'Trojica pripadnika OMON-a (ruskih specijalnih snaga) koji su počinili taj gnusan čin odmah su uhićena, zahvaljujući suradnji poljske agencije za sigurnost i ruskih specijalnih služba', rekao je Gras za privatnu postaju Radio Zet.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova zanijekalo je te informacije. 'Te informacije ne odgovaraju stvarnosti. Nijedan pripadnik policije u Smolensku nije uhićen u okviru akcija o kojima pišu glasila', ističe ministarstvo u priopćenju koje su prenijele ruske agencije.

>> Pronađena tijela svih žrtava i predsjednika Kaczynskog

Ministarstvo usto podsjeća da je privremeni poljski predsjednik Bronislaw Komorowski 8. svibnja odlikovao četvoricu policajaca iz Smolenska za njihov rad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene