Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

OBAVJEŠTAJCI NA NOGAMA

Tko je zapravo hladnokrvni ubojica iza crne maske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Foleyev ubojica navodno je vođa grupe britanskih džihadista koji su u Siriji, u gradu Rakka, koji je poznat kao uporište ISIS-a, držali u zarobljeništvu strance.

Nakon što je objavljen video pogubljenja američkog novinara Jamesa Foleya kojem je džihadist ISIS-a s britanskim naglaskom odrubio glavu, glavni je cilj američkih i britanskih obavještajnih službi otkriti tko je ubojica u crnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAŠNI DETALJI TORTURE DŽIHADISTA Žene tukli motkama i lancima, ovako su reagirale u trenutku kad su oslobođene Slika nije dostupna Među njima puno zapadnjaka Gotovo 30.000 stranih džihadista ušlo u Siriju i Irak od 2011.

Novi detalji govore kako je riječ o članu grupe britanskih džihadista poznatih pod imenom 'The Beatles'. Tajne službe su doznale i da je ubojica poznat pod imenom John, piše Daily Mail.

Guardianovi
izvori otkrili su pak da je Foleyev ubojica vođa grupe britanskih džihadista koji su u Siriji, u gradu Raka, koji je poznat kao uporište ISIS-a, držali u zarobljeništvu strance.

Bivši zarobljenik u Rakki otkrio je neke detalje.
'Radi se o inteligentnoj i obrazovanoj osobi i sljedbeniku radikalnog učenja islama. Taoci su zvali njega i ostale Britance 'The Beatles' zbog zemlje iz koje dolaze', rekao je bivši sirijski zarobljenik.

Analiza glasa koja je puštena na snimci ubojstva novinara pokazala je da se radi o naglasku karakterističnom za osobe iz istočnog Londona. Ipak, kada je riječ o samoj snimci ubojstva, obavještajci trebaju utvrditi pripada li glas koji upućuje prijetnje američkom predsjedniku Baracku Obami osobi koja je odrubila glavu novinaru ili je on kasnije nadodan.


FOTO Ona želi biti prva britanska džihadistica koja će ubijati Britance i Amerikance


Francuski novinar Didier Francois, koji je također bio u zarobljeništvu zajedno s Foleyem, rekao je kako vjeruje da zna tko ga je ubio.

'Otprilike znam tko bi to mogao biti. No, islamisti su mi zaprijetili da ako javno progovorim o tome da su oni zarobljeni ili da smo bili zajedno, da će biti kažnjeni', ispričao je Francois.

Iako su razni izvori potvrdili de je ubojica Britanac, Francois ne želi ići u detalje. Rekao je kako su pokojnog novinara tukli kada su pronašli fotografije njegovog brata koji je radi u vojnom zrakoplovstvu SAD-a.

Britanske tajne službe sada će se usmjeriti na 250 svojih državljana za koje vjeruju da su sudjelovali u borbama u Siriji na strani ISIS-a. Pretpostavlja se da je u Iraku i Siriji još 500 Britanaca koji se bore za džihadiste.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene