Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruka igra

Slučaj nestanka Maddie McCann završio i na WikiLeaksu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije objavljene depeše WikiLeaksa nisu zaobišle niti poznati slučaj nestanka britanske djevojčice Madeleine McCann.

Britanski veleposlanik u Portugalu, Alexander Wykeham Ellis, tako je svojem američkom kolegi povjerio kako britanska policija, u suradnji s portugalskom, skuplja dokaze protiv roditelja male Madeleine.

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna 18 TOČAKA OPTUŽNICE Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove''

>> VIDEO: Tri godine od nestanka Maddie nova snimka

Ellis je to američkom kolegi u Portugalu rekao 21. rujna 2007. godine, stoji u objavljenoj depeši WikiLeaksa. Dva tjedna prije tog datuma, portugalska policija Gerryja i Kate McCann proglasila je formalnim osumnjičenicima, prenosi Daily Mail.

Britanska policija imala veću ulogu u slučaju

'Bez prevelikog zadiranja u sam slučaj, Ellis je priznao kako je britanska policija razvila trenutne dokaze protiv roditelja McCann i istaknuo da vlasti obiju zemalja nastavljaju sa suradnjom', napisao je tada u depeši upućenoj u Washington američki veleposlanik Al Hoffman.

Tim komentarima čitav slučaj dobio je novu dimenziju, u kojoj se, barem prema komentarima britanskog veleposlanika, iščitava kako je britanska policija u svemu imala kudikamo veću ulogu. Malena Madeleine McCann nestala je prije nešto više od tri godine, a Ellis je nastalo medijsko ludilo oko tog slučaja istaknuo kao pozitivno, sve dok vladini dužnosnici drže svoje komentare iza zatvorenih vrata.

Podsjetimo, 3. svibnja 2007. godine, u portugalskom selu Praia da Cruz, iz apartmana je netragom nestala Madeleine McCann. Djevojčici se sudbina ne zna niti dan danas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene