Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska policija zaplijenila je u skladištu slovenske tvrtke iz mjesta Zreče 100 kilograma kokaina, u jednoj od najvećih zaplijena do sada, objavila je u srijedu policija.


Riječ je o jednoj od najvećih zapljena kokaina u Sloveniji do danas, a policija istragu o slučaju vodi u suradnji s policijama više zemalja. Vjeruje se da bi zaplijenjena droga "na ulici" dostigla vrijednost od oko 5 milijuna eura.

Vezani članci Mario Banožić Banožić potvrdio da su još tri vojnika pozitivna na droge: "Naravno da svi vojnici nose svoje probleme..." Pao diler u Sesvetama - 3 Pao diler u Sesvetama: Policajci u njegovoj kući pronašli laboratorij za uzgoj marihuane

Drogu su našli zaposlenici u skladištu tvrtke Swatycomet, i to u kontejneru s korundom, mineralom aluminijeva oksida, koji tvrtka koristi u proizvodnji. Kontejner s robom bio je naručen kod njemačke firme koja posluje s jednim poduzećem u Brazilu, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Skladištari su drogu otkrili u ponedjeljak, prilikom preuzimanja nove pošiljke, tijekom redovitog uzimanja uzoraka, te o tome obavijestili nadređene, a oni policiju.

Pošiljka s oko 100 kilograma droge za koju je ispitivanjem potvrđeno da se radi o kokainu došla je iz brazilske luke Sao Paulo, kazao je na konferenciji za novinare Damijan Turk, šef kriminalističke službe u policiji u Celju.

Utvrđeno je da je kontejner krajem ožujka prispio u slovensku luku Koper, ali prilikom carinskog pregleda nije otkriveno ništa sumnjivo.

U skladištu je pak u kontejneru nađena droga koja se nalazila u pet od ukupno 26 vreća aluminijeva oksida koji se upotrebljava u proizvodnji bruseva. (Hina)