Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Južne Amerike u Nizozemsku

VELIKA MEĐUNARODNA AKCIJA Hrvati na čelu skupine krijumčara kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razbijena je međunarodna skupina krijumčara kokaina.

Zadarska policija je u suradnji s austrijskim, njemačkim i nizozemskim kolegama razbila međunarodnu skupinu krijumčara kokaina koja je predvođena hrvatskim organizatorom u prošloj godini iz Južne Amerike prokrujumčarila čak 34 kilograma kokaina, čija se vrijednost u uličnoj preprodaji procjenjuje na više od deset milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

Krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Nizozemsku organizirao je 66-godišnji hrvatski državljanin zajedno sa 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, izvijestila je zadarska policija u ponedjeljak, nakon višemjesečnog međunarodnog istraživanja koje je provedeno pod kodnim nazivom "Dunav".

Prokrijumčareni kokain u Nizozemskoj osumnjičenici su skrivali u tajnom skladištu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina u blizini Rotterdama, odakle su ga distribuirali preprodavačima u Austriji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Njih se tereti da su lan, u 12 navrata nabavili i prodali oko 34 kilograma kokaina, od čega je u šest odvojenih slučajeva u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemske zaplijenjeno oko 7,7 kilograma.

U sklopu kriminalističkog istraživanja "Dunav" dosad je u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj uhićeno 13 osumnjičenika, među kojima su šestorica hrvatskih državljana, te petoro austrijskih i dvoje srpskih. Među hrvatskim uhićenicima, uz spomenutu trojicu, uhićeni su još 55-godišnjak i 41-godišnjak te 46-godišnjak s područja BiH.

Tijekom uhićena policija je u pretragama pronašla veću količinu novca za koji sumnja da potječe od preprodaje kokaina, kao i poslovna dokumentacija koja se dovodi u vezu s pranjem novca. Ulična vrijednost preprodane droge procjenjuje se na najmanje 1.360.000 eura, odnosno 10.336.000 kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene