Euri, ilustracija (Foto: Getty images)
Euri, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

Slovenska policija u petak je tijekom rutinske kontrole prometa na autocesti u Prekmurju, na sjeveroistoku zemlje, u kombi vozilu dvojice stranaca otkrila milijun i pol eura neprijavljene gotovine te ih zaplijenila, objavio je mariborski dnevnik "Večer" pozivajući se na neslužbene izvore.


Budući da stranci, čije državljanstvo nije poznato, nisu znali pojasniti izvor novca, policija im ga je zaplijenila.

Vezani članci Milan Bandić Bandić: "Proći će i ta korona pa ćemo disati punim plućima i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti pivu" Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ulov policije vrijedan milijardu eura: Talijani zaplijenili rekordnu količinu droge koja "uklanja strah i bol"

Prema carinskim propisima EU-a, putnici koji putuju u EU ili iz Unije u treće zemlje gotovinu iznad 10.000 eura moraju prijaviti, što stranci u ovom slučaju nisu učinili.
Kako navodi mariborski list, eurske novčanice bile su u kombiju upakirane u kartonske kutije, a policija je ovom prilikom, budući da je gotovine bilo mnogo više od uobičajenih nedopuštenih količina u sličnim slučajevima, od lokalne banke morala posuditi automatski stroj za brojenje novca. (Hina)