Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda iduće godine

Slovenija: Ništa od kraćih vinjeta ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska vlada zasad ne kani uvesti kraće provozne vinjete za strane vozače, a ako se uvedu s početkom iduće godine, stajat će najmanje 15 eura, objavio je u utorak slovenski radio.

Odredba o vinjetama jedan je od detalja u prijedlogu međuresorne stručne skupine slovenske vlade o mogućim promjenama u sadašnjem sustavu naplate cestarina. Rad skupine odgovor je na ocjenu Europske komisije da je naplaćivanje godišnjih ili polugodišnjih vinjeta stranim vozačima diskriminatorna mjera jer ne postoje vinjete za kraća razdoblja. O prijedlogu skupine slovenska će vlada raspravljati na redovitj sjednici u četvrtak.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Iako materijal nosi oznaku povjerljivosti, slovenski je radio doznao da se sadašnji sustav naplate cestarina neće mijenjati ove godine jer bi pali prihodi od naplate u turističkoj sezoni. Uz to, vladini stručnjaci predlažu poskupljenje cestarina za teretna vozila kojima se cestarina još naplaćuje na stari način, na naplatnim kućicama. Za njih bi cestarine uskoro trebale poskupjeti za najmanje 10 posto, ali bi domaćim prijevoznicima, kao i u nekim drugim europskim državama, bio omogućen povrat svote koja odgovara trošarini na gorivo u domaćem prometu.

Cijene godišnjih vinjeta mogle bi s početkom iduće godine porasti sa sadašnjih 55 na 95 eura, javio je slovenski radio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene