Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put među tamošnjim političarima

Slovenija: Ispituje se podrijetlo imovine Zmage Jelinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zmago Jelinčič prvi je slovenski političar protiv kojega je pokrenut postupak za utvrđivanje podrijetla imovine, javljaju slovenski mediji.

Slovenski ured za suzbijanje korupcije ovog je tjedna pokrenuo postupak provjere njegova imovinskog stanja nakon što je Jelinčičeva supruga kupila građevinsku parcelu od 2.200 četvornih metara, plativši za nju 576.000 eura. Jelinčič sada mora dokazati podrijetlo tog novca, a u suprotnom bi mu mogao biti oduzet.

Jelinčičeva supruga je općinska službenica, a predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) već je 19 godina zastupnik u parlamentu. No, malo je vjerojatno da je od plaće uspio uštedjeti toliki iznos, pa će vladinoj protukorupcijskoj komisiji morati dokazivati odakle supruzi toliki novac.

Čelnik slovenske radikalne desnice tvrdi da mu je slučaj namješten iz političkih razloga, da podrijetlo njegove imovine nije upitno i da je parcelu uz more u koparskom zaljevu kupio jer se tamo namjerava preseliti i jednom provoditi umirovljeničke dane s pogledom na more, navode mediji..

Jelinčič je izjavio kako je točno da je u imovinsku karticu prijavio samo prihod od plaće i dionice u vrijednosti tisuću eura, ali da u "politiku nije došao gol i bos" nego da je vlasnik kuće u središtu Ljubljane, te numizmatičke zbirke veće vrijednosti, a ima i prijatelje koji su mu spremni posuditi novac. (Hina)

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Ususret izborima VIDEO Iz protesta napustio sučeljavanje pa promašio stepenicu i srušio stol: "Svi smo morali skakati..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene