Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U skandalu koji je zatresao Veliku Bitaniju umješano je perko 1400 osoba. Britanska policija i dalje istražuje slučajeve pedofilije i seks skandal u kojeg su upleteni poznati i ljudi iz političkog vrha.


Prema najnovijim informacijama, skupina policajaca koji istražuju ovaj slučaj, otkrila je da se na popisu osumnjičenika nalaze čak 1433 osobe među kojima 76 političara, 43 glazbenika i 135 osoba iz filmske industrije, televizijske proizvodnje i radija. Od 1433 prijavljene osobe, 216 ih je umrlo, piše RT.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Ukidaju samoizolaciju iako imaju najviše umrlih u Europi: Novo pravilo za kontakte bez simptoma Nasilje u obitelji, ilustracija Iza ovih vrata živi Mia. Zatvorena je sa zlostavljačem. Ako iz njenog stana čujete vikanje, plač i lomljenje stvari, zovite 192

Voditelj operacije kodnog naziva "Hydrant" Constable Simon Baley kazao je kako popis osumnjičenih raste iz dana u dan.

Do sada je Operacijom pokrenutom od strane Nacionalnog policijskog vijeća istražen velik broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja, no nije poznato kada će biti pokrenuta akcija protiv navodnih zlostavljača.

Navodno zlostavljanje događalo se, prema prikupljenim podacima, u političkim institucijama, a čak 154 prijavljenih slučaja sugerira na zlostavljanje u školama. 75 slučaja vezano je uz obiteljske domove, a čak 40 za vjerske institucije.

Voditelj operacije navodi da je broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja svakim danom sve veći.

U ožujku je britanska policija započela s prikupljanjem podataka svih slučajeva zlostavljanja u Velikoj Britaniji od početka rada policija, odnosno od početka arhiviranja slučajeva 1970.

Dosadašnja istraga otkrila je i da 14 osumnjičenih osoba za zlostavljanje dolazi iz medicinskih ustanova, neki od osumnjičenih već se nalaze u zatvoru zbog drugih kaznenih djela, a čak 28 osoba, koje se nalaze na ovom popisu vezano je uz svijet sporta. Na 'crnoj listi' nalaze se imena iz vojnih institucija.

Među poznatim ljudima britanske scene koji su osuđeni za seksualno zlostavljanje su publicist Max Cliford, popularni pjevač Gary Glitter i australski tekstopisac, komičar i glumac Rolf Harris. Čini se kako bi se ovim poznatim ličnostima uskoro mogli pridružiti i mnogi drugi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook