Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak odabir

Vojnik tinejdžer u bijegu: Prešao preko najmilitarizanije granice na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnik je prišao južnokorejskoj pograničnoj stražarnici u pokrajini Gangwon oko osam sati ujutro.

Sjevernokorejski vojnik u tinejdžerskoj dobi prešao je preko najmilitarizanije granice na svijetu u ponedjeljak u pokušaju da prebjegne u Južnu Koreju, izjavili su dužnosnici južnokorejskog ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP) Četvrti bijeg ove godine Incident na granici: Južnokorejski vojnici ispalili su 20-ak hitaca, još jedan vojnik prebjegao na jug Objavljena snimka bijega vojnika (Foto: AFP) Dramatični trenuci Ranjen s pet hitaca: Objavljena snimka bijega vojnika iz Sjeverne Koreje

Iako se svake godine bilježi više od tisuću prebjega iz Sjeverne u Južnu Koreju, glavna ruta ide preko Kine i jako rijetko se dogodi da netko pokuša prijeći granicu kroz miniranu 'demilitiziranu zonu' (DMZ). Posljednji takav pokušaj je zabilježen 2012. godine.

Čudovište, playboy ili vrhovni vođa: Tko je zapravo mladi Kim?

Vojnik je prišao južnokorejskoj pograničnoj stražarnici u pokrajini Gangwon oko osam sati ujutro u ponedjeljak, rekao je jedan dužnosnik južnokorejskog ministarstva obrane. Dodao je da nije bilo razmjene vatre ili upozorenja jer je tinejdžer jasno dao do znanja da namjerava prebjeći.

Ministarstvo je odbilo potvrditi to izvješće.

DMZ je područje široko četiri kilometara prepuno mina i bodljikave žice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene