Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojnik je prišao južnokorejskoj pograničnoj stražarnici u pokrajini Gangwon oko osam sati ujutro.


Sjevernokorejski vojnik u tinejdžerskoj dobi prešao je preko najmilitarizanije granice na svijetu u ponedjeljak u pokušaju da prebjegne u Južnu Koreju, izjavili su dužnosnici južnokorejskog ministarstva obrane.

Vezani članci Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna Dramatičan bijeg vojnika iz Sjeverne Koreje (Foto: AFP) Vojnik koji je pod kišom metaka prebjegao iz Sjeverne Koreje otkrio bizarni razlog zbog kojeg je to učinio

Iako se svake godine bilježi više od tisuću prebjega iz Sjeverne u Južnu Koreju, glavna ruta ide preko Kine i jako rijetko se dogodi da netko pokuša prijeći granicu kroz miniranu 'demilitiziranu zonu' (DMZ). Posljednji takav pokušaj je zabilježen 2012. godine.

Čudovište, playboy ili vrhovni vođa: Tko je zapravo mladi Kim?

Vojnik je prišao južnokorejskoj pograničnoj stražarnici u pokrajini Gangwon oko osam sati ujutro u ponedjeljak, rekao je jedan dužnosnik južnokorejskog ministarstva obrane. Dodao je da nije bilo razmjene vatre ili upozorenja jer je tinejdžer jasno dao do znanja da namjerava prebjeći.

Ministarstvo je odbilo potvrditi to izvješće.

DMZ je područje široko četiri kilometara prepuno mina i bodljikave žice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook