Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekako sumnjamo da će i Izvrsni vođa glodati korijenje.


Sjevernu Koreju čeka nova katastrofa - glad. Svjestan je toga i njihov vođa Kim Jong Un koji je svojim podanicima poručio neka se ponovno pripreme da će - 'žvakati korijenje'.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Kim Jong Un i njegova obitelj cijepljeni protiv koronavirusa eksperimentalnim cjepivom? Slika nije dostupna Sj. Koreja: Iz zloglasnog gulaga 'nestalo' više od 20.000 logoraša

Upravo ovom scenariju mogli bismo svjedočiti budući da je Kina pristala na nove oštre sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog njihovih nedavnih nuklearnih testiranja i balističkih lansiranja.

'Put ka revoluciji je dug i naporan. Možda nas čeka dug period tijekom kojeg ćemo opet morati žvakati korijenje biljaka', stoji u novinama koje su prenijele Kimovu poruku narodu.

Da je situacija ozbiljna pokazuju i informacije prema kojima je država naredila građanima Pjongjanga da svaki mjesec državi daju po pola kilograma riže dok su u ostatku zemlje već počela gomilanja hrane.

Tijekom velike gladi u periodu između 1994. i 1998. godine u Sjevernoj Koreji umrlo je više od 3,5 milijuna ljudi. Vlasti su tada zabranile korištenje riječi 'glad' jer bi to impliciralo da su dotadašnji vođe iznevjerile svoj narod.