Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kritika

Sjeverna Koreja: SAD je 'groblje ljudskih prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja nazvala je SAD "grobljem ljudskih prava" zbog odnosa policije prema afroameričkom stanovništvu i prosvjednicima u američkom gradu Fergusonu.

'SAD je doista zemlja bezobzirnog kršenja ljudskih prava u kojoj su ljudi predmeti diskriminacije i poniženja zbog njihove rase i u stalnom su strahu da mogu dobiti metak u svakom trenutku', rekao je glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova, pa prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

Sjeverna Koreja, koju redovno osudjuju Washington i druge zapadne zemlje za velika kršenja ljudskih prava, istaknula je da SAD nemaju prava suditi drugima.

UN-ova misija: Proruski pobunjenici krivi za kršenja ljudskih prava

"Sjedinjenim Američkim Državama bilo bi bolje...da gledaju svoja posla, umjesto da se miješaju u unutarnje stvari drugih zemalja", istakao je glasnogovornik.

Ubojstvo Michaela Browna (18) iz 9. kolovoza i policijsko grubo suzbijanje prosvjeda izazvalo je kritike u državnim medijima Kine, Irana, Rusije i Egipta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene