Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sjevernoj Koreji planira se egzekucija 200 osoba povezanih s odmetnutim tetkom Jang Song-taekom, te deportacija u logore 1.000 članova njihovih obitelji.


Odjel za državnu sigurnost Sjeverne Koreje proveo je čistku kako bi izolirao pristalice Jang Song-taeka, tetka Kim Jong Una, koji je pogubljen u prosincu. Identificirano je 200 njegovih pristalica, piše Focus-fen.

Vezani članci Branko Rafajac Ubojici djevojke u Malom Lošinju sud odredio prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi: Bio je u neubrojivom stanju Filip Zavadlav na suđenju u pancirki - 2 Pojačane mjere sigurnosti zbog straha od osvete? Filip Zavadlav u sudnici vezan i s pancirkom

Suđenja se provode iza 'zatvorenih vrata', a obično se izriču smrtne kazne, tvrdi izvor. Obitelji onih koji budu osuđeni na smrt vjerojatno će biti poslani u koncentracijske logore bez suđenja.

INFOGRAFIKA Ovo su države koje su smaknule najviše ljudi u 2013.

'Među osuđenima na smrt su 200 dužnosnika Radničke partije, Vlade i vojske koji su direktno primali naređenja od Jang Song-taeka.

Pogubljenja će se obaviti u streljani u vojnoj akademiji Kang Kon pod nadzorom visoko rangiranih partijskih, vladinih i vojnih službenika', dodao je izvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook