Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zveckanje oružjem

Sjeverna Koreja naredila vojsci da bude spremna za borbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja naredila je svojoj vojsci da bude spremna na sukob, objavili su službeni mediji, dan uoči zajedničkih manevara vojski Južne Koreje i Sjedinjenih Država.

Sjevernokorejska narodna vojska smatra da je ta vojna vježba, predviđena od 9. do 20. ožujka, 'bez presedana po broju snaga i po trajanju', prema izjavi koju je objavila državna novinska agencija KCNA. 'Vrhovno vojno zapovjedništvo Sjeverne Koreje je izdalo naredbu svim snagama da budu u potpunosti spremne na borbu', nastavlja se u izjavi. 'Radi se samo o mjeri samoobrane radi zaštite suvereniteta i digniteta nacije', dodaje vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konotop se odbio predati VIDEO Zapovjednik ruske postrojbe napustio grad s granatama visoko u zraku, Ukrajinci ga ispratili povicima: ''Sramota!'' Slika nije dostupna pregovori nisu uspjeli Talibani ulaze u posljednju neokupiranu pokrajinu u Afganistanu: Obje strane pretrpjele velike gubitke

Glasnogovornik glavnog stožera sjevernokorejske vojske je također rekao da će 'reagirati na svaku akciju presretanja njihovog satelita brzim protunapadom snažnim vojnim sredstvima'. Sjeverna Koreja najavila je da će uskoro lansirati u svemir satelit, ali susjedne zemlje drže da bi se moglo raditi o probnom lansiranju balističke rakete, što smatraju prijetnjom sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene