Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja naredila je svojoj vojsci da bude spremna na sukob, objavili su službeni mediji, dan uoči zajedničkih manevara vojski Južne Koreje i Sjedinjenih Država.


Sjevernokorejska narodna vojska smatra da je ta vojna vježba, predviđena od 9. do 20. ožujka, 'bez presedana po broju snaga i po trajanju', prema izjavi koju je objavila državna novinska agencija KCNA. 'Vrhovno vojno zapovjedništvo Sjeverne Koreje je izdalo naredbu svim snagama da budu u potpunosti spremne na borbu', nastavlja se u izjavi. 'Radi se samo o mjeri samoobrane radi zaštite suvereniteta i digniteta nacije', dodaje vojska.

Glasnogovornik glavnog stožera sjevernokorejske vojske je također rekao da će 'reagirati na svaku akciju presretanja njihovog satelita brzim protunapadom snažnim vojnim sredstvima'. Sjeverna Koreja najavila je da će uskoro lansirati u svemir satelit, ali susjedne zemlje drže da bi se moglo raditi o probnom lansiranju balističke rakete, što smatraju prijetnjom sigurnosti.

Vezani članci Sjećanje na Oluju - 2 I herojima Oluje već je puna kapa: "Dosta je crnih i crvenih budala, i jednih i drugih! Kakve ustaše, kakvi partizani?!" Dvostruki nokaut Turist posjetio domovinu tajlandskog boksa pa iz prvog reda snimio dvostruki nokaut