Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spremni za sezonu

Hoće li nas snijeg opet iznenaditi? "Tijekom noći predviđene padaline, 240 ekipa bit će na terenu"

Temperature padaju. Vikend donosi zahladnjenje. Idući tjedan snijeg i minusi, Zagreb i do -6 stupnjeva. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić posjetio je zimsku službu i provjerio jesu li spremni za najavljene vremenske uvjete.

Iz zagrebačke Zimske službe uvjeravaju kako su spremni za nadolazeće vremenske neprilike, javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić i o detaljima razgovarao s voditeljem Ivanom Špeharom.

Pitanje je hoćemo li i ove godine svjedočiti da nas je snijeg iznenadio.

"Teško moguće da nas snijeg može iznenaditi. Zimska služba Grada Zagreba je uvijek bila spremna na te izazove", rekao je Špehar.

Reportera je zanimalo i očekuju li već u petak navečer neku akciju te koliko ljudi i vozila planiraju angažirati ove sezone.

"Prema prognozi tijekom noći i jutra predviđene su padaline u brdskim predjelima Grada Zagreba, podsljemenskoj zoni i rubnim dijelovima grada. Broj ekipa koje su ove godine angažirane je 240. Od toga je 129 kamiona i 111 specijalnih vozila", kaže voditelj Zimske službe.

Pročitajte i ovo Crobarometar: Valentina Baus i Dino Goleš, voditelji Dnevnika Nove TV tko je glavni negativac? Novi Crobarometar: Doznajte je li došlo do promjene u rejtingu političkih stranaka, ima i zanimljivih novosti

Koliko tona soli imate u pripremi i ako je potrebno, možete li još nabaviti?

"Trenutno je u skladištu 12.600 tona soli i 2100 tona kamenog materijala u svrhu posipavanja prometnica na području grada Zagreba i u logističkim centrima imamo još 5000 tona soli iz skladišne rezerve", kaže Špeharom.

Reportera je još zanimalo koji je to brzi rok za čišćenje ulica i kome se obratiti ako Zimska služba nije došla u tom roku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Ivan Anušić - 4 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV VIDEO Anušić odbio državni stan, spavat će u vojarni. Pitali ga tko je "klošar" o kojem je razgovarao s Milanovićem: Pogledajte kako je odgovorio

"Zimska služba funkcionira na jednom zavidnom nivou i snijeg se čisti u realnom vremenu. Što se tiče pitanja same lokacije čišćenja - postoji na web stranicama Zagrebačkih cesta aplikacija u koju se ukuca točan naziv ulice sa kućnim brojem i vidi se pripadajuća baza, od ukupno 14 koje se nalaze na području grada, i svaki stanovnik Zagreba zna koja je baza zadužena za čišćenje njegove ulice", poručio je voditelj Zimske službe.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene