Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Vojni zrakoplovi koji su u četvrtak probili zvučni zid posijali su paniku nad sjevernom Italijom izazivajući evakuacije i bezbrojne pozive upomoć od alpskoga područja Val d'Aoste do Bergama.


Agencije prenose da su dva talijanska borbena zrakoplova poslana u presretanje francuskoga putničkog zrakoplova koji je privremeno izgubio kontakt s talijanskom kontrolom letenja.

Vezani članci Bar, ilustracija Zabranili razgovor o koroni, dolazi sve više ljudi: ''Jednostavno želimo predahnuti" Hana Grizelj Hrvatica u Milanu nosila reviju slavnog kreatora: "Armani i svi mi nosili smo maske tik pred izlazak na pistu"

Prestravljeni stanovnici Lombardije 'zagušili su' telefonske linije upućene hitnim službama oko financijskoga središta Milana i alpskoga područja Val d'Aoste.

U Bergamu je, zbog mjera opreza evakuirana zgrada suda, a nekoliko škola prekinulo je nastavu.

Air Franceov Boeing 777 izgubio je kontakt s talijanskom kontrolom letenja prelijećući sjeverni dio zemlje, zbog čega su dva Eurofightera F-2000 poslana u presretanje, stoji u propćenju talijanskih vojnih snaga.

Čim je posada francuskoga putničkog zrakoplova uspostavila vezu s kontrolom letenja borbeni su se zrakoplovi vratili u zračnu luku. Nije objavljeno zbog čega je radio veza prekinuta.

Vjetar i niska temperatura još više su pojačali jačinu zvučnih udara koji su digli na noge sjever Italije. (Hina)