Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ŠIROKOM BRIJEGU

Dječaka s Downovim sindromom maknuli s pozornice dok se održavala priredba? Oglasila se i ravnateljica vrtića

Snimka iz dječjeg vrtića
Snimka iz dječjeg vrtića Foto: Screenshot/Instagram/DraganaMandic
Društvenim mrežama širi se snimka iz vrtića u Širokom Brijegu na kojoj maleni dječak s Downovim sindromom sjedi dok ostala djeca sudjeluju u božićnoj priredbi. O svemu se oglasila i ravnateljica vrtića.

Majka dječaka s Downovim sindromom tvrdi kako je teta u vrtiću u Širokom Brijegu maknula njezina sina s pozornice za vrijeme božićne priredbe.

Na društvenim je mrežama objavljena snimka na kojoj se vidi da dječak sjedi dok se u pozadini čuju ostala djeca koja sudjeluju u priredbi. Zbog zaštite identiteta djeteta snimku nećemo objaviti, ali prenosimo tekst koji stoji uz objavu.

"Dok druga djeca na pozornici pjevaju, Jakov je na klupi pleše i čeka da sve završi. Znači da se radilo sa njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut s nje? Kad sam pitala ravnateljicu zašto Jakov nije sudjelovao, rekla je: 'Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno!' Mi idemo, naravno, ali nećemo šutjeti i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje nitko, a najmanje dijete od 5 godina", stoji uz objavu na društvenim mrežama.

Oglasila se ravnateljica vrtića

Iz Dječjeg vrtića Trnoružica tvrde da je cijela priča pogrešno shvaćena te da nije sve onako kako je majka ispričala, odnosno da u njihovim reakcijama nije bilo nikakve loše namjere, piše Jabuka.tv.

"Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, on se opet popeo, a teta ga je sklonila s pozornice da ne bi pao te ga je držala u naručju, a u tome nije bilo nikakve zle namjere. Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe, nego ga je majka odvela", rekla je za portal Jabuka.tv ravnateljica vrtića Zdenka Zovko.

Pročitajte i ovo Val nasilnih prosvjeda u Grčkoj Strašni prizori Vatrene barikade, suzavci i pendreci na grčkim prosvjedima protiv policijske brutalnosti: Upucali romskog dječaka zbog neplaćenog računa od 20 eura

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Iz KUD-a izbacili dvojicu gejeva. Zbog homofobije sad moraju platiti masnu kaznu

"Nakon toga sam došla do gospođe i htjela sam provjeriti što je bilo, a ona je emotivno reagirala i rekla da će ispisati djecu iz vrtića. Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: 'Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu, tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje'", kazala je Zovko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene