Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna godišnjica

Prije 31 godinu ubijena je obitelj Zec: "Pozivam sve aktere da gradimo grad i društvo u kojem nema diskriminacije, grad jednakih"

Aktualno Galerija Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 3 Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 3 Foto: DNEVNIK.hr Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 2 Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 2 Foto: DNEVNIK.hr Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 1 Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Galerija 1/4 >>
Povodom godišnjice ubojstva obitelji Zec održana je komemoracija kod Adolfovaca na Sljemenu. Podsjetimo, na današnji dan prije 31 godinu, u Zagrebu je došlo do višestrukog ubojstva.

Na današnji dan prije 31 godinu Mihajlo Zec ustrijeljen je ispred obiteljske kuće, a njegova žena Marija i 12-godišnja kći Aleksandra pogubljene su na Sljemenu.

Iako su optuženici priznali krivnju, pravosuđe ovaj slučaj nije procesuiralo pa su pušteni na slobodu. Na komemoraciji su položeni vijenci, a prisutnima se obratio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burne reakcije na izjave Pupovac odgovorio Milanoviću: ''To je mogao reći samo netko iznimno bešćutan. Ne bi me čudilo da odlikuje one koji su ubili obitelj Zec''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjetio se Brandta Dežulović odgovorio Milanoviću zbog obitelji Zec: "Ne morate vi u tri p***e materine, ja ću"

"Smatram da je i te kako bitno obilježavati ovu tužnu godišnjicu od strane najviših dužnosnika i države i grada, ali isto tako i obilježiti ovo mjesto kako bi bilo trajno sjećanje na taj zločin kako se to više ne bi nikad ponovilo što će Zagreb i napraviti", rekao je Tomašević.

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Godišnjica ubojstva obitelji Zec - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Još jednom želim pozvati sve aktere, sve građane i građanke da gradimo zajedno društvo i grad tolerancije, društvo i grad u kojem nema nikakve diskriminacije ni po kojoj osnovi, društvo i grad jednakih", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene