Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv se utvrđuje

Strava u Kini: Upala s nožem u vrtić i ozlijedila 14-ero djece jer je htjela napakostiti lokalnim vlastima?

Vrtićka skupina u Kini (Foto: AFP)
Vrtićka skupina u Kini (Foto: AFP) Foto: AFP
Najmanje 14 djece je ozlijeđeno u vrtiću u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Chongqing. Sredovječna žena, za koju se sumnja da se napadom htjela osvetiti lokalnoj vlasti, nožem je nasrnula na djecu na školskom igralištu.

Lokalna policija je rekla kako je u dječju školu u petak ujutro ušla 39 godina stara žena s kuhinjskim nožem te je napala djecu koja su se igrala na igralištu škole. 

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Napad u Francuskoj - 4 Savladala ga policija VIDEO Pogledajte trenutak kada je tražitelj azila upao u igralište i izbo djecu: Mjesecima odlazio i sjedio na obližnjoj klupici

Motiv za ovaj bizaran zločin još uvijek je nepoznat, iako se zbog neslužbenih informacija spekulira o protestu protiv lokalnih vlasti kojima je žena htjela napakostiti. Indicije za takvo tumačenje motiva zločina pronađene su na socijalnim mrežama počiniteljice.

Žena koja je napala djecu uhićena je na licu mjesta i nije pružala otpor. Policija je demantirala glasine da je dvoje djece ubijeno i potvrdila da je najmanje 14 djece ozlieđeno u napadu

Kina se u posljednje vrijeme suočava s nizom napada noževima u školama i vrtićima diljem zemlje. Obično su te napade izvodili ljudi koji su se htjeli osvetiti lokalnim vlastima ili dužnosnicima te osobe s mentalnim i psihičkim problemima, prenosi BBC. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene