Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće utjecati na odlučnost vojske

Sirijski režim osudio napad: "To je barbarska agresija koja vodi prema jačanju tenzija u svijetu"

Napad na Siriju (Foto: AFP)
Napad na Siriju (Foto: AFP) Foto: Afp
Sirijski režim osudio je u subotu "barbarsku i okrutnu agresiju" Zapada, nakon udara koje su prije zore izveli SAD, Francuska i V. Britanija na sirijske vojne ciljeve, izvijestila je službena agencija Sana.

Udarima se željelo "spriječiti" misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala početi u subotu svoju istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, po Sani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje naciji VIDEO Govor Baracka Obame koji je pratio gotovo cijeli svijet Slika nije dostupna Američki Senat odgodio glasovanje Obama prihvaća ruski prijedlog?

"Napadu je glavni cilj spriječiti rad ekipe, preduhitriti njezine zaključke i izvršiti pritisak na misiju u pokušaju prikrivanja laži i objeda Zapada.

Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u čitavoj zemlji.

"Barbarska agresija ... neće ni na koji način utjecati na odlučnost i ustrajnost sirijskog naroda i njihovih herojskih vojnih snaga", citira Sana izvor u ministarstvu vanjskih poslova.

"Ta će agresija jedino voditi u jačanje tenzija u svijetu" i prijeti međunarodnoj sigurnosti, dodaje izvor.

Sirijske vlasti objavile su u subotu ujutro snimku sirijskog predsjednika Bašara al Asada kako u odijelu i s aktovkom u ruci dolazi na posao nakon zračnih udara zapadnih sila na ciljeve u Siriji. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene