Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmica u Siriji

Sirijski pobunjenici oteli 12 časnih sestara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska pobunjenička skupina, koja samu sebe naslovljava kao 'Free Qalamoun', navodi kako ne planira osloboditi 12 otetih časnih sestara, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Radi se o zahtjevu za oslobođenjem 1,000 sirijskih žena u režimskim zatvorima koje je zatvorila sama Vlada.

Glasnogovornik skupine, Mohannad Abu-Fidaa rekao je Asharq al-Awsatu kako su časne sestre na sigurnome, ali da neće biti puštene na slobodu, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.  Reuters naglašava kako nisu u mogućnosti neovisno potvrditi ovo izvješće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A što sad? Otkriveno je čime su napadnuti ruski novinari u Siriji Slika nije dostupna PUTIN SASUO SVIMA U LICE 'Islamsku državu financira 40 zemalja, među njima i članice G20'

Dužnosnik grčkog pravoslavnog patrijarhata u Damasku, izjavio je kako su opatice na sigurnome, ali svejedno nije htio komentirati koja ih je skupina otela.

Kršćanska manjina u Siriji pokušala je ostati na marginama sektaškog sukoba u kojemu je većina Sunni muslimana protiv Alawite manjine. Mnogi kršćani pribojavaju se uspona tvrdolinijaša islamističke skupine.

Sirijski ekstremisti ŠOKIRALI videom pogubljenja suparnika

Prema navodima vatikanskog izaslanika u Siriji, Maria Zenarija, Islamistički borci koji su zarobili kršćansko selo Maaloula koje se nalazi sjeverno od Damaska, preselili su časne sestre iz grčkog pravoslavnog manastira Mar Tehcla do obližnjeg grada Yabrud u ponedjeljak.

Militanti su zaposjeli četvrtinu drevnog grada Maaloula, nakon žustre borbe s oružanim snagama sirijskog predsjednika, Bashara Assada, u neposrednoj blizini libanonske granice. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene