Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele svrgnuti Asada

Sirijski ekstremisti ŠOKIRALI videom pogubljenja suparnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekstremisti povezani s Al-Qaedom pogubili su zapovjednika suparničke sirijske pobunjeničke frakcije i još šest njezinih pripadnika, a javno pogubljenje se jasno vidi u amaterskom video snimku koje je online postavio Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Opservatorij smatra da je taj potez dio kampanje ekstremističke grupe kako bi marginalizirala ostale grupe u zemlji. Riječ je o grupi Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) koja nastoji svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada i koja je iskoristila bezvlađe u područjima što ih drže pobunjenici kako bi ondje pokazala svoju moć nad umjerenijim grupama naoružanih oporbenih pobunjenika.

Video što ga je na inernetske stranice u srijedu postavio Sirijski opservatorij za ljudska prava, prikazuje grupu naoružanih muškaraca u crnom koji stoje ispod zastave ISIL-a.

VIDEO Sirija: Trenutak u kojem granata eksplodira pored djece

Opservatorij tvrdi kako je video snimljen u sjevernom sirijskom gradu Ataribu u pokrajini Idlib, no njegovu autentičnost nije moguće potvrditi.

Muškarac s maskom preko glave sedmoricu muškaraca koji kleče pred njim u video snimku predstavlja kao članove Brigade Guraba al Šam, umjerene islamističke grupe, jedne od prvih koja se borila protiv Asada. Posebno pokazuje jednoga od njih: 'Ovo je Hasah Džazira. On je najkorumpiraniji i najveći je lopov', izgovara maskirani muškarac. Oko njega je još nekoliko muškaraca koji se ubojstvo spremaju snimati mobilnim telefonima.

Jačanje grupa povezanih s Al-Qaedom u Siriji potaknulo je neke zapadne zemlje da ublaže pozive da Asad otiđe s vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene