Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nađeni u vili pokraj bazena

Sin zadavljenih milijardera nudi 35 milijuna dolara svakome tko ponudi nove dokaze: Policija već pet godina ne uspijeva riješiti misteriozni slučaj

Barry Sherman
Barry Sherman Foto: Afp
Prije pet godina ubijen je jedan od najbogatijih kanadskih parova. Bez tragova provale pronađeni su zadavljeni u svojoj luksuznoj vili pokraj bazena. Njihov sin sada nudi 35 milijuna dolara svakome tko bi ponudio dokaze koji mogu pomoći razrješenju toga višegodišnjeg misterija.

Smrt kanadskih milijardera Barryja i Honey Sherman od početka je bila obavijena velom tajne. U prosincu 2017. trgovac nekretninama obilazio je njihovu vilu kada ih ugledao zadavljene pokraj unutarnjeg bazena. Nađeni su u polusjedećem položaju jedno pored drugoga, s pojasevima oko vrata pričvršćenima za ogradu. Policija je odmah utvrdila da su okolnosti smrti sumnjive.

Barry Sherman imao je 75 godina, a njegova supruga Honey 70. Dva dana prije nego što su im tijela pronađena nitko od prijatelja, članova obitelji ili poslovnih suradnika nije s njima komunicirao. Kada je agent ušao u kuću, imao je ključ, a policija naknadno nije otkrila znakove provale, što je cijeli slučaj učinilo još čudnijim.

Priča o misterioznoj smrti jednih od najbogatijih Kanađana dospjela je na naslovnice diljem svijeta, ali istraga se nije puno pomakla od ovih prvih saznanja. Kružile su, doduše, razne teorije tko bi mogao biti odgovoran za smrt osnivača farmaceutskog konglomerata i aktivne filantropice.

"Nadam se danu kada ću izvršiti ovu uplatu jer će to konačno omogućiti izlječenje"

Istražitelji su se mučili s povezivanjem tragova i dokaza, a ni pet godina kasnije nitko nije uhićen. Na godišnjicu ubojstava svojih roditelja njihov je sin ponudio dodatnih 25 milijuna dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja. Nagrada sada iznosi 35 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija PETERO MRTVIH Masakr na sastanku odbora stanara: Muškarac uletio i počeo pucati po ljudima

"Ovaj tjedan obilježava se peta godišnjica otkako su moji roditelji ubijeni u svojoj kući. Svaki dan otada bio je noćna mora. Bio sam preplavljen boli, gubitkom i tugom i ti se osjećaji neprestano povećavaju. Neće biti moguće pronaći mir sve dok se odgovorni za taj zli čin ne privedu pravdi. Nadam se danu kada ću izvršiti ovu uplatu jer će to konačno omogućiti izlječenje", rekao je Jonathon Sherman u izjavi za kanadski CBC News.

Iako je u početku postojala sumnja da je par počinio samoubojstvo, nakon kraće istrage utvrđeno je da je ipak riječ o ubojstvu. Od tog trenutka slučaj je počeo privlačiti još veću pozornost. Zbog svojeg bogatstva, utjecaja i filantropskog rada par je bio premrežen s poslovnom i političkom elitom, a na sprovod su im došle tisuće ljudi, uključujući i kanadskog premijera Justinea Trudeaua.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija sumnja na počinitelja Misterij star 65 godina: Četverogodišnji dječak pronađen u kutiji

Motiv za ubojstvo

Policija je ukazala na moguće financijske motive za dvostruko ubojstvo.

Tijekom godina Barry Sherman tužio je desetke ljudi, uključujući i tužbu pokrenutu posljednji dan kada je viđen živ. Tvrdio je da ga je tuženik oštetio za 150.000 dolara. Sherman je također bio poznat po posuđivanju novca prijateljima i rodbini te ulaganju u druge poslove.

Policija je odbila dati detalje o tome koji su dokazi pronađeni u pretraživanju kuće ili je li nešto ukradeno. Rekla je da nema osumnjičenih, ali je dodala da policija razgovara s nizom ljudi koji su imali pristup kući. Naime, ubojica je vjerojatno morao poznavati par i imati pristup ključevima njihova doma.

Iako je sin sa svoje tri sestre također pokrenuo privatnu istragu o roditeljskoj smrti, ni nakon pet godina nikakvi novi detalji nisu poznati te ovo ubojstvo ostaje pravi misterij.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene