Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Policija je u četvrtak identificirala dječaka pronađenog mrtvog u kutiji u Philadelphiji prije 65 godina kao četverogodišnjaka, kako policija kaže, žrtvu jednog od najstarijih neriješenih ubojstava u gradu.


Nakon 65 godina policija je identificirala dječaka pronađenog mrtvog u kutiji u Philadelphiji, kako policija kaže, žrtvu jednog od najstarijih neriješenih ubojstava u gradu.

Slučaj datira od kraja veljače 1957., kada je dijete pronađeno umotano u deku unutar kartonske kutije blizu Susquehanna Roada, u šumovitom području sjeveroistočne Philadelphije. Policiji se nitko nikada nije javio te kazao da je dječak njihovo dijete, zbog čega je njegov identitet ostao misterij.

Ilustracija Identificirani dječak (4) (Foto: Handout / Philadelphia Police Department / AFP)

"Dijete je iskusilo horor kojemu nitko, nitko nikada ne bi trebao biti izložen", rekla je policajka Danielle Outlaw.

Bio je pretučen, dodao je Smith, a na tijelu su mu bile vidljive brojne modrice. Kosa mu je bila "grubo ošišana uz tjeme".

To se promijenilo ovaj tjedan kada je policija objavila da je uspješno identificirala dijete pomoću genetičkih genealogije, koja je posljednjih godina dovela do brojnih otkrića.

Otmica, ilustracija VIDEO Velika potraga za sedmogodišnjom djevojčicom: Ostvarila se noćna mora svakog roditelja

"Sumnjamo tko bi mogao biti odgovoran, ali bilo bi neodgovorno s moje strane dijeliti te sumnje jer je ovo još uvijek kriminalistička istraga koja je u tijeku", rekao je Jason Smith iz jedinice za ubojstva policije Philadelphije, piše CNN.

Dječak je više puta bio pretučen, a kosa mu je bila ošišana skroz do tjemena.

Suđenje za ubojstvo profesora Nine Čengića Presuda četvorki iz Varaždina: Profesora prebili nasmrt jer ih je prijavio za kršenje mjera

Iako Smith priznaje da možda nikada neće uhititi odgovornu osobu za ubojstvo dječaka, "dat će sve od sebe". Dječaku su braća i sestre živi, dok su mu oba roditelja mrtva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju