Požar na katedrali Notre-Dame (Foto: AFP)
Požar na katedrali Notre-Dame (Foto: AFP) Foto: Afp

Šest francuskih vatrogasaca koji su sudjelovali u herojskom gašenju pariške katedrale Notre Dame optuženo je za silovanje turistkinje u vatrogasnoj postaji u Parizu.


Žrtva navodnog silovanja je 20-godišnja studentica iz Skandinavije koja tvrdi da je pristala na seks s jednim od vatrogasaca nakon što ga je upoznala u baru prošlog petka, no nakon upoznavanja su je sačekali njegovi kolege i svi su je zajedno mučno silovali. 

Vezani članci Katedrala stradala u potresu Vrh južnog tornja katedrale stradao u potresu, skidat će i sjeverni: "Cijeli zvonik pomaknuo se za 12 do 15 cm" Vatrogasci evakuirali stanare iz stana u kojemu je izbio požar - 1 Požar nebodera u Šibeniku! Stanari evakuirani, nema ozlijeđenih: "U hodniku zgrade bila je strava i užas, sve puno dima"

Vatrogasci koji su osumnjičeni za zlodjelo su "heroji" spašavanja pariške katedrale Notre-Dame koja je krajem travnja buknula u nezapemćenom požaru i gotovo izgorjela do temelja. Naporima mnogih vatrogasaca spašena je te će biti obnovljena. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je 500 vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara i rekao im kako će svi do jednoga dobiti zlatne medalje za hrabrost, piše Daily Mail. 

Ipak, očito se ne radi o tako vrlim pripadnicima društva jer mlada djevojka tvrdi kako su je njih šestorica brutalno napala i silovala, a cijelu su situaciju planirali i organizirali. 

Nakon što je došlo do napada prošlog petka, djevojka je odmah sve prijavila vlastima te joj je pružena medicinska pomoć. 

"Upoznala je vatrogasca u baru i pristala je na seks s njim, tako da on nije osumnjičen. No odveo je nesretnu ženu u svoju vatrogasnu postaju gdje su je njegovi kolege napali i silovali", rekao je jedan od policajaca uključenih u slučaj. 

Navodno se radi o vatrogasnoj postaji Plaisance na jugu Pariza, koja se nalazi manje od 6 kilometara od slavne katedrale koja je spašena. 

Prostorije u kojima se napad navodno odvio trenutno se klasificira kao mjesto zločina, a forenzičari prikupljaju dokazni materijal. 

Šestorica vatrogasaca imaju između 25 i 35 godina te ih očekuju optužbe za silovanje i neprijavljivanje zločina. Osumnjičeni su navodno u trenutku napada bili jako pijani, a nakon što je sve dospjelo u medije, smijenjeni su s dužnosti.

Žrtva je pronađena u stanju šoka. Osumnjičeni su negirali optužbe, a kazna koja bi ih mogla snaći ako se pokaže da je sve istina može iznositi i do 20 godina u zatvoru. 

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Parizu, vrlo slična situacija dogodila se u siječnju kada su dvojica pariških policajaca optužena na 7 godina zatvorske kazne zbog silovanja turistkinje iz Kanade.