Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šešelj poslan van iz sudnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suci Haškog suda poslali su van iz sudnice predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nakon njegovog odbijanja da u sudnici bude zajedno sa svojim odvjetnicima koji su mu dodijeljeni po službenoj dužnosti.

51-godišnji Šešelj je poslan iz sudnice zbog svog "remetilačkog ponašanja", izjavio je sudac Alphons Orie na statusnoj sjednici. 

On je optužen 2003. godine po 14 točaka optužnice za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti nad Hrvatima, muslimanima i drugim nesrbima iz Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Šešelj je dobio pravo da se sam brani, ali mu je Sud dodijelio dva odvjetnika po službenoj dužnosti upozoravajući ga da će mu oduzeti pravo da se sam brani ako bude remetio rad suda.

Ta dva odvjetnika, David Hooper i Andreas O'Shea, trebali bi pomagati optuženiku i eventualno ga zamijeniti ako bude pokušao remetiti održavanje procesa.

"Psihološki je nepodnošljivo vidjeti Hoopera i O'Sheau u sudnici zajedno sa mnom", kazao je Šešelj.

Čelnik Srpske narodne stranke je tvrdio da nazočnost jednog
odvjetnika čini njegovu obranu nepraktičnom, ocijenivši kako će to izazvati zbunjenost kod svjedoka koji neće shvatiti tko ga zapravo brani.

Kada je sud odbio pristati da se Hooper i O'Shea povuku, Šešelj je zatražio da on napusti sudnicu jer je "nemoguće da Hooper i on budu u istoj sudnici".

Sudac je pristao da Šešelj izađe zbog ponašanja, a onda je zatražio od Hoppera da "privremeno vodi obranu optuženika".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene