Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijela šefa gradske policije i još jedne neidentificirane osobe pronađena su u petak u prtljažniku njihova patrolnog vozila na sjeveroistoku Meksika, izvijestilo je Državno tužiteljstvo.


Ubojstvo šefa policije Agualeguasa i druge žrtve, za koju se vjeruje da je njegov tjelohranitelj, 'povezana su s organiziranim kriminalom, s obzirom na to da su žrtvama odrubljene glave', rekao je novinarima javni tužitelj Alejandro Garza. Agualeguas je od Monterreya, glavnoga meksičkog industrijskog grada, udaljen oko 130 km. Ondje se skupina naoružanih muškaraca krajem prošloga tjedna sukobila s policijom, blokiravši pristup glavnim avenijama, pri čemu su od zalutalih metaka stradala dvojica učenika.

>> Meksiko: Pronađeno šest obezglavljenih tijela

Vezani članci Slika nije dostupna Diljem Meksika masovni prosvjedi protiv nasilja Slika nije dostupna Meksiko: U 48 sati ubijeno najmanje 46 ljudi

Policija i vojska nakon toga su, na području Monterreya, pokrenule operaciju širokih razmjera. U četvrtak je vojska ubila šestoricu muškaraca za koje se vjeruje da pripadaju narko-kartelu. Strahuje se da je nasilje povezano s trgovinom drogom te sukobima između narko-bandi i da bi se moglo proširiti i izvan granica Meksika. U posljednja tri mjeseca je, unatoč angažmanu oko 50.000 vojnika, koji pomažu policiji, u Meksiku ubijeno više od 15.000 osoba. (Hina)