Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci ubijeni u zasjedi

Meksiko: Pronađeno šest obezglavljenih tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U meksičkoj državi Michoacan u petak je pronađeno šest obezglavljenih tijela, a potom su iz zasjede ubijena petorica, a ranjena sedmorica federalnih policajaca.

Šest tijela s odrubljenim glavama pronađena su na ulazu u grad Acahuato, a žrtve još nisu identificirane, izvijestilo je tužiteljstvo. Tajnik javne sigurnosti Minerva Bautista izvijestio je da je nešto kasnije u petak skupina od najmanje desetak naoružanih muškaraca na autocesti u blizini grada Maravatio napala konvoj federalne policije, pucajući na njihova vozila s nadvožnjaka. Od sedmorice ranjenih policijskih časnika dvojica su u teškom stanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijeno 3111 ljudi 2010. godina najkrvavija za Ciudad Juarez Slika nije dostupna Ubijen Tony Tormenta Meksička vojska ubila šefa jednog od najvećih narkokartela

>> Meksiko: 18 pacijenata ubijeno u obračunu narko kartela

Michoacan na zapadu Meksika kolijevka je kartela La Familia kojeg vlasti okrivljuju za niz nedavnih stravičnih zločina i ubojstva policajaca i vojnika. Iz te države dolazi i meksički predsjednik Felipe Calderon koji je po preuzimanju dužnosti krajem 2006. u borbu protiv tamošnjeg narko kartela poslao tisuće federalnih policajaca i vojnika. U nasilju povezanom s drogom u Meksiku je od tada ubijeno više od 15.000 ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene