Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy molio je danas televizijske mreže da ne objave video snimku naoružanog napadača inspiriranog Al Kaidom koji je snimio svoj ubilački pohod na jugu Francuske ovoga mjeseca.


Francuska se još nije oporavila od ubojstva koje je počinio Mohamed Merah mjesec prije predsjedničkih izbora. On je ubio troje židovske djece, rabina i tri vojnika u gradu Toulouseu. Televizija Al Jazeera sa sjedištem u Kataru priopćila je da razmatra hoće li emitirati snimku koju je dobio njezin ured u Parizu na memorijskom sticku u ponedjeljak kasno navečer. Merah je snimao s kamerom pričvršćenom na tijelo.

Vezani članci Slika nije dostupna Internetom kruži lažna snimka Merahovog skoka s balkona i smaknuća Slika nije dostupna Neukusna svađa političara zbog slučaja iz Toulousea

>> Otac ubojice iz Toulousea tužit će Francusku

Na snimku su montirane islamske pjesme i čitanja iz Kurana, navodi Al Jazeera. 'Pozivam direktore svih televizijskih postaja koje bi mogle imati snimku da ju ne objave ni pod kojom izlikom zbog poštovanja prema žrtvama i prema Francuskoj', rekao je Sarkozy nakon sastanka sa šefovima policije u Parizu. Francuski medijski regulator CSA također je zatražio od televizijskih postaja da ne emitiraju snimku. (Hina)